Chirurgen Boxmeer opnieuw op straat

Het Maasziekenhuis in Boxmeer heeft twee al eerder geschorste chirurgen opnieuw op non-actief gesteld. Dat heeft het ziekenhuis bekendgemaakt. Vorige week bepaalde het Scheidsgerecht Gezondheidszorg nog dat de twee weer terug aan het werk moesten op last van een dwangsom van 5000 euro per dag.

Een vreemde beslissing, want iedereen kon op zijn vingers uittellen dat dit niet zou werken. Het ziekenhuis had eerder laten weten dat de werkverhoudingen verstoord waren en dat er met de twee niet samen te werken was.

Dan kun je als rechter wel van mening zijn dat de twee recht hebben om terug te keren naar hun afdeling, maar als dat leidt tot hoogoplopende spanningen medewerkers en specialisten, dan werkt het gewoon niet.

Zo concludeerde ook de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. ‘De Raad van Bestuur vond de ontstane situatie uiterst onwenselijk en absoluut niet in het belang van patiënten, specialisten, medewerkers en daarmee het functioneren van het  ziekenhuis in het algemeen.’

Het ziekenhuis zal patiënten die de komende tijd een afspraak hebben voor een polibezoek of operatie, tijdig informeren als dit voor hen een verandering tot gevolg heeft.

Bron: Maasziekenhuis

Lees ook:Chirurgen Maasziekenhuis mogen weer aan het werk
Lees ook:Voltallige raad van Bestuur UMC St Radboud stapt op
Lees ook:Chirurgen definitief weg bij Maasziekenhuis
Lees ook:Medisch specialisten staken massaal
Lees ook:Specialisten VUmc luiden noodklok over intensive care

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chirurgen Boxmeer opnieuw op straat

  1. jan

    De situatie is niet helemaal zoals hier geschetst in dit ziekenhuis is er sprake van chantage, intimidatie en daardoor zijn aantoonbaar al 2 patienten overleden.
    Een directie met salarissen die de balkenendenorm ver overschrijden. Een inspecteur van volksgezondheid met een verleden in dit ziekenhuis.
    Reden de maatschap verkopen aan het radboudziekenhuis zoals beschreven in het rapport van dhr poelhekke die toevallig als chirurg te werk gesteld is door het radboudziekenhuis in het maasziekenhuis.
    De zorg wordt te duur, dat klopt mede door die exorbitante salarissen, zo kan ik nog wel een dag of drie doorgaan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>