Chirurgen Maasziekenhuis mogen weer aan het werk

Het is bal in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Twee chirurgen die twee maanden geleden op non-actief werden gezet, mogen van de rechter weer aan het werk. Een probleempje: de werksfeer tussen de maatschap chirurgie en in- en externe partijen is zo verziekt dat niemand het tweetal terug wil.

Het Scheidsgerecht voor de Gezondheidszorg, waar de twee chirurgen een kort geding hadden aangespannen, heeft daar echter geen boodschap aan gehad. De twee moeten binnen vijf dagen weer aan werk kunnen.

Gebeurt dat niet dan moet het ziekenhuis dagelijks een geldboete betalen van 5.000 euro. Tot verrassing van de raad van bestuur van het ziekenhuis. Want die hadden er geen rekening mee gehouden dat de twee chirurgen weer terug zouden komen.

En het is ook een vreemde situatie. Leg het maar eens uit aan je patiënten. Dat je geopereerd wordt door een chirurg die onder druk staat vanwege een verziekte werksfeer….

De raad van bestuur gaat op korte termijn in overleg met het bestuur van de medische staf van het ziekenhuis om te kijken welke maatregelen genomen moeten worden. Dat moet de komende 6 maanden duidelijk worden.

Voorlopig blijven specialisten van het UMC St Radboud uit Nijmegen, die zijn ingeschakeld om werkzaamheden waar te nemen, in het Boxmeerse ziekenhuis om bij te springen.

Bron: Pantein Maasziekenhuis

Lees ook:Chirurgen Boxmeer opnieuw op straat
Lees ook:Chirurgen definitief weg bij Maasziekenhuis
Lees ook:Ruziënde chirurgen weg bij Maasziekenhuis
Lees ook:Toch tuchtklacht artsen Boxmeer
Lees ook:Voltallige raad van Bestuur UMC St Radboud stapt op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>