Bijzondere medicijnen sneller bij de patiënt

Patiënten kunnen voortaan bijzonder medicijnen sneller meekrijgen bij de apotheek. De zorgverzekeraars VGZ, CZ en OZ hebben dit afgesproken met artsen en apothekers. Het gaat om een lijst van twintig medicijnen waarvan de minister van Volksgezondheid heeft bepaald dat zorgverzekeraars ze alleen onder strikte voorwaarden mogen vergoeden. Voor deze medicijnen geldt niet langer een procedure waarbij verzekerden moeten wachten op toestemming van de zorgverzekeraar. Patiënten kunnen voortaan direct met het recept en een speciale verklaring van de arts naar de apotheek en kunnen de medicijnen dan meteen meekrijgen.

Voorheen moest de dokter of de apotheek eerst formulieren opsturen naar de zorgverzekeraar en kon het gebeuren dat later nog aanvullende informatie nodig was voor dat er wettelijke toestemmming kon worden gegeven. Doorgaans duurde dat ongeveer een week.

Uit de eerste ervaringen van de zorgverzekeraars blijkt dat zowel apothekers als verzekerden erg tevreden zijn over de nieuwe werkwijze. Ook de wachttijd daalt sterk.

Bron: huisartsvandaag.nl

Lees ook:‘Apothekers voeren actie op’
Lees ook:ONVZ Zorgverzekeraar laat je niet in de steek
Lees ook:‘Apothekers frauderen met declareren medicijnen’
Lees ook:Longpatiënten vaak de dupe
Lees ook:Apothekers strijken forse bonus op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>