Apothekers strijken forse bonus op

De apothekers schreeuwden moord en brand toen zorgverzekeraars onlangs besloten voor een aantal veel voorgeschreven geneesmiddelen alleen nog de goedkoopste variant te vergoeden. Nu begrijp ik waarom! Dat gaat ten koste van hun bonussen en vergoedingen en die bedroegen vorig jaar maar liefst gemiddeld 186.000 euro per apotheek! 

In totaal verdienden de apotheken en apotheekhoudende huisartsen 780 miljoen aan bonussen en kortingen van geneeesmiddelenfabrikanten, zo blijkt uit onderzoek dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in opdracht van het ministerie van VWS deed.

Apotheken bedingen al jaren bij de farmaceutische groothandel forse bonussen en kortingen voor het afnemen van medicijnen.  De omzet van een apotheek bestaat voornamelijk uit de inkoopvoordelen en het tarief dat hij per recept bij de zorgverzekeraar declareert.

Die inkomsten moeten de kosten van de apotheek dekken en voor het salaris van de apotheek zorgen. Het norminkomen voor apothekers werd vorig jaar op 103.000 euro gesteld. Geen verkeerd inkomen lijkt me…

Boven op dat norminkomen verdiende de gemiddelde apotheker vorig jaar nog eens 186.000 euro. Dat is 83.000 euro meer dan in 2004.

De NZa verwacht dat de overwinst dit jaar daalt naar – een nog steeds hele nette – 128.000 euro.

Dus apothekers, zullen we voorlopig even niet meer klagen???

Bron: nu.nl

Lees ook:Moeten we medelijden hebben met noodlijdende apotheken?
Lees ook:´Vergoed dure geneesmiddelen voor 100%´
Lees ook:Geen hogere receptvergoeding voor apotheker
Lees ook:Run op pillen
Lees ook:Hoe tevreden ben jij over de apotheek?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>