Gynaecologen vinden ivf-behandeling nog te duur

Gynaecologen kunnen zich niet vinden in het voorstel van minister Hans Hoogervorst om reageerbuisbehandelingen (ivf) weer terug te halen in het ziektekostenpakket. Een stel moet dan per behandeling een eigen bijdrage van 500 euro betalen. Nu kost de eerste bevruchtingspoging 2500 euro, daaropvolgende behandelingen worden vergoed.

Volgens J. Kremer van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie komen patiënten door de nieuwe regeling ‘van de regen in de drup’ omdat de kosten toch kunnen oplopen. Een reageerbuisbehandeling bestaat doorgaans uit drie behandelingen.

Ook Freya, patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek, heeft kritiek op de plannen van Hoogervorst. Volgens voorzitter Erikjan Bor blijft een vruchtbaarheidsbehandeling onbereikbaar voor mensen zonder dik gevulde portemonnee. "Als patiënten zelf moeten betalen, stappen ze eerder over op de meer kansrijke, maar ook veel duurdere en zwaardere ivf-behandeling", aldus Bor. "Daarnaast zijn patiënten bij ivf geneigd meer embryo’s terug te plaatsen om hun kansen tge vergroten, als er per ivf-behandeling een eigen bijdrage moet worden betaald. Hierdoor is de kans op een risicovolle meerlingzwangerschap groter."

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Geen eigen bijdrage ivf
Lees ook:GGZ boycot invoering eigen bijdrage
Lees ook:Minister Schippers: zorgpremie 20 euro duurder
Lees ook:Eigen bijdrage voor bezoek psycholoog
Lees ook:‘Eigen bijdrage psychische zorg iets omlaag’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>