Minder kanker bij allochtonen

Het aandeel van kanker als doodsoorzaak bij allochtonen ligt gemiddeld de helft lager vergeleken met autochtonen. Allochtonen, met name oudere migranten uit de eerste generatie, hebben minder last van de negatieve effecten van een ‘westerse’ leefstijl (roken, slechtere voedingsgewoonten en alcohol).

Dat blijkt uit een onderzoek van KWF Kankerbestrijding dat vandaag is gepubliceerd. Het percentage van allochtonen onder mensen met kanker zal in de toekomst toenemen. Deze stijging is het gevolg van de vergrijzing van de 1e generatie allochtonen.

En van het feit dat allochtonen op jongere leeftijd naar Nederland zijn gekomen en langer zijn blootgesteld aan de westerse levenstijl. In grote steden waar veel allochtonen wonen, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zullen de percentages stijgen van 6 procent in 2005 naar 11 prcoent in 2015 tot ruim 20 procent in 2030.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Helft van niet-westerse allochtonen heeft vitamine D-tekort
Lees ook:Onze ouders, opa’s & oma’s leefden gezonder
Lees ook:Aantal Nederlanders met kanker stijgt explosief
Lees ook:Integratie verkleint kans op overgewicht
Lees ook:Orale seks kan kanker veroorzaken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>