Donorstamcel geneest borstkanker bij muizen

Artsen van het Academisch Ziekenhuis Maastricht zijn erin geslaagd uitgezaaide borstkanker bij muizen te genezen met behulp van stamcellen. Dat meldde Het Parool gisteren.

De onderzoekers weten niet of de test ook kan slagen bij de behandeling van vrouwen met borstkanker. Maart de resultaten zijn hoopgevend voor vervolgonderzoek laten de wetenschappers weten.

Bij de muizen lukte het de kankercellen op te ruimen door donorstamcellen te transplanteren. Het afweersysteem van de donor herkent de kankercellen en ruimt ze op. Een andere groep muizen die eigen stamcellen kreeg toegediend, bouwden geen afweersysteem op. Het lijkt erop dat donorstamcellen de kankercellen kunnen bestrijden.

Ter controle kreeg een groep muizen ook eigen stamcellen toegediend, maar toen werkte de therapie niet. Blijkbaar herkennen alleen donorcellen de kankercellen als ‘vreemd’.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Kanker bestrijden via eigen afweer
Lees ook:Een kopje koffie en wat sporten beschermen tegen huidkanker
Lees ook:Doorbraak in bestrijding borstkanker
Lees ook:Vaccin kan borstkanker mogelijk voorkomen
Lees ook:Broccoli kan mogelijk borstkanker stoppen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>