Vetzuren uit vis goed voor ontwikkeling baby’s


Zwangere vrouwen die veel vis eten, krijgen kinderen die motorisch beter zijn ontwikkeld. Het eten van producten als chips, patat en gevulde koeken zorgt juist voor motorisch minder ontwikkelde baby’s. Dat stelt het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

In het onderzoek is volgens het UMCG voor het eerst een verband aangetoond tussen voeding tijdens zwangerschap en de motoriek van baby’s.

Vete vissoorten als makreel bevatten veel van de visolievetzuren die een positief effect hebben. Kinderen die voor hun geboorte veel van die vetzuren hebben binnengekregen, struikelen volgens het UMCG minder vaak over speelgoed dat ze zelf hebben neergelegd en bewegen zich vloeiender.

Aan het onderzoek dat negen jaar duurde, hebben ruim driehonderd kinderen meegedaan die na een normale zwangerschap zijn geboren. Door de navelstrengbloedvaten van deze kinderen te onderzoeken, kon worden vastgesteld welke voedingsstoffen ze tijdens de zwangerschap hebben binnengekregen.

Het UMCG stelt ook aan te tonen dat de zogenoemde transvetzuren een negatief effect hebben op ongeboren kinderen. De voedingsindustrie maakt volgens het UMCG gebruik van deze niet-natuurlijke vetten. Hoogleraar Neurologie Mijna hadders-Algra, projectleider van het onderzoek, hoopt dat de voedingsindustrie met de uitkomsten van dit onderzoek het gebruik van de vetten zal terugdringen.

Bron: pharma.nl

Lees ook:Omega-3 vetzuren in flesvoeding leiden tot achterstand
Lees ook:Mediterraan eten goed voor ongeboren kind
Lees ook:Brood en snacks steeds gezonder
Lees ook:Eetgedrag zwangere van invloed op gewicht kind
Lees ook:Appels en vis tijdens zwangerschap goed tegen allergie baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>