Brood en snacks steeds gezonder

Kijk, en dat is nou nieuws waar we van houden! Een broodje kroket is
tegenwoordig lang niet zo slecht meer als vroeger. Echt gezond is het
natuurlijk nog altijd niet. Maar je moet het nu eenmaal positief bekijken, vind
ik!

De
voedingsindustrie gebruikt tegenwoordig steeds vaker vloeibare vetten voor
bakken en braden, en die zijn minder schadelijk dan ‘harde’ vetten. Dit blijkt
uit een overzicht over 2007 dat de Taskforce Verantwoorde Vetzuursamenstelling
heeft gepubliceerd.

Harde
bak- en braadproducten bevatten meer verzadigde vetzuren en die zijn slecht
voor hart- en bloedvaten. De voedingsindustrie beseft dat ook en gebruiken
steeds minder van 'slechte vetten' voor het maken van biscuit, cake, wafels en
zandgebak.

Ook voor het frituren van friet, kroketten en andere snacks wordt steeds vaker vloeibaar vet gebruikt.

Lees ook:Minder slecht vet in chips
Lees ook:omega-6-vetzuur niet zo gezond?
Lees ook:Melk verlaagt kans op hart- en vaatziekten wél
Lees ook:Zeg, hoe gezond eet je eigenlijk?
Lees ook:Melk is écht goed voor elk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>