Zeg, hoe gezond eet je eigenlijk?

Ik ken het van mezelf. Soms denk je dat je heel gezond eet, terwijl dat dus helemaal niet zo is. Je neemt producten van ‘t biologische winkeltje vlakbij je werk en je drinkt diverse vruchtensappen en denkt gezond bezig te zijn. Lees onderstaande goed voordat je boodschappen gaat doen.  

Bioproducten Chemische pesticiden en kunstmest zijn absoluut verboden bij het produceren van biovoeding. Ook bij verwerkte biologische voeding zijn synthetische bewaarmiddelen volledig uit den boze. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat uw biokoekjes of uw biopizza geen calorieën bevatten!
Gerookte zalm Hoewel gewone, roze wilde zalm een goede bron van Omega-3 is, profiteert zijn gerookte broertje maar al te graag mee van dit gezonde imago. Onterecht, zo blijkt. Deze vis wordt tegenwoordig chemisch gerookt, wat de vis dus gewoon een rooksmaakje geeft. Bij de bereiding komt bovendien ook extra vet aan te pas, wat we echt wel kunnen missen.
Palmolie De regel geldt dat plantaardige vetten gezonder zijn dan dierlijke vetten, maar toch is palmolie een grote boosdoener. Hoewel palmolie plantaardig is, is het een zeer verzadigde plantaardige olie. Bovendien bevat ze palmitinezuur, dat slecht is voor hart-en bloedvaten en de cholesterol.
Soep uit blik Het soepdieet kent veel aanhangers en verse soep is zowat het gezondste dat u kan binnenspelen. Maar pas op voor soepen in blik- en poedervorm. Deze bevatten immers enorm veel zout en bewaarmiddelen, en vaak wordt er ook room in poedervorm aan toegevoegd om het geheel te binden. Hoewel de caloriewaarden nog steeds laag kunnen liggen is instant- of bliksoep dus echt niet zo gezond.
Fruitsap Ongezoet 100 % puur fruitsap (vers of uit blik) is een natuurlijke bron van vitaminen, maar bevat ongeveer evenveel suiker als frisdranken. Eén glas ongezoet sinaasappelsap (150 ml) bevat ongeveer 14 g (of bijna 3 klontjes) suiker. Een glas frisdrank ongeveer 16 g. Druivensap en appelsap bevatten zelfs nog iets meer suiker dan ongezoet sinaasappelsap. Het gaat bij ongezoete vruchtensappen niet om de toegevoegde suiker, maar om de suiker die afkomstig is van de vrucht zelf.
Pinda’s  Ongezouten noten brengen enkele goede vetten en mineralen in ons systeem, maar pindanoten zijn daarop een uitzondering. Ze bevatten veel meer ongesatureerde vetzuren, beter gekend als Omega-6 vetzuren. U hoeft niet alle pindanoten uit uw leven te bannen, maar eet ze met mate en zoals de natuur ze gegeven heeft: ongezouten, ongeroosterd en ongekarameliseerd.

Bron: Knack Weekend

Lees ook:‘Gezonde’ mueslireep niet zo gezond
Lees ook:Gezond recept met cranberry
Lees ook:Kindervoeding bevat te veel suiker
Lees ook:‘Bier is gezonder dan we denken’
Lees ook:‘Kind moet vet binnenkrijgen’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zeg, hoe gezond eet je eigenlijk?

  1. Layla

    En zo zijn er nog veel meer ‘stiekem ongezonde’ producten. Wat dacht je van margarine, of de vele light producten! Het beste is gewoon zoveel mogelijk in pakjes en blikjes te vermijden en te gaan voor vers en onbewerkt. Kijk anders ook eens op missnatural.nl voor tips over gezond en natuurlijk eten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>