Huisartsen niet tegen een avondspreekuur

Het nieuwe bestuur van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is onder bepaalde voorwaarden bereid het avondspreekuur in te voeren. "Maaar de discussie over de manier waarop moet nog helemaal van start gaan", aldus LHV-woordvoerder Fulco Seegers. Het nieuwe bestuur trad drie weken geleden aan.

Patiënten hebben behoefte aan avond- en weekendspreekuren. Dat blijkt uti een telefonische enquête van TNS Nipo, uitgevoerd in opdracht van RTL Nieuws. "De huisartsen gaan dit niet even in hun eentje oplossen. Ze maken deel uit van een keten van meerdere zorgverleners. Je zal meer huisartsen en assistenten moeten hebben", zegt Seegers.

De huisarten hebben het avondspreekuur volgens RTL tot nu toe vanwege de hoge werkdruk tegengehouden.Uit de enquête blijkt dat een derde van de Nederlanders gebruik wil maken van avond- en weekendspreekuren, maar daar niet extra voor willen betalen. Voor zeven procent van de zeshonderd ondervraagden zou dat geen probleem zijn.

Als een bezoek aan de arts of tandarts buiten kantoortijden niets extra’s zou kosten, zou een derde van de Nederlanders dan gaan. Nog eens drie van de tien zouden hier ‘wellicht’ gebruik van maken. Voor 36 procent hoeft het niet.

Bron: Trouw

Lees ook:Huisartsen willen niet ‘s avonds werken
Lees ook:Huisartsen: roken is een chronische ziekte
Lees ook:Kwart Nederlanders: zorg is slechter
Lees ook:Huisarts heeft (nog) niets met het e-consult
Lees ook:‘Toekomst kinderen met autisme onzeker’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>