Geringer risico op diabetes type 2 door leefstijlveranderingen

Wanneer mensen met een verhoogd risico om diabetes type 2 te krijgen, luisteren naar adviezen om hun leefstijl aan te passen, resulteert dat in een blijvende verlaging van het diabetesrisico, zo lijkt uit onderzoek in Finland. Aan het het onderzoek namen personen van middelbare leeftijd met overgewicht en een verstoorde glucosetolerantie deel.

De helft van de deelnemers kreeg gedurende vier jaar leefstijladviezen, de rest niet. Deelnemers die na vier jaar geen diabetes hadden, werden nog eens 3 jaar gevolgd. Uit de gegevens bleek dat de interventiegroep een 43 procent lagere kans had op het ontwikkelen van diabetes.

De interventie bestond overigens uit adviezen om te vermageren, om minder verzadigde vetten en meer vezelrijke voedingsmiddelen te consumeren en om meer te bewegen. Ook na de interventieperiode van vier jaar, bleef er een aanzienlijk risicoverschil.

Bron: Medilingua

Lees ook:Volkoren boterham goed tegen diabetes
Lees ook:Depressieve oudere heeft meer buikvet
Lees ook:Diabetes vergroot kans op aangeboren afwijkingen baby
Lees ook:‘Nachtdiensten verhoogt het risico op diabetes’
Lees ook:Duur van slaap is risicofactor voor diabetes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>