Ziekenhuizen kunnen toename kanker niet aan

De ziekte kanker zal komende jaren in het Noorden sterker om zich heen grijpen dan verwacht. Het Integraal Kankercentrum Noord-Nederland (IKN) waarschuwt dat de ziekenhuizen daar nog niet op voorbereid zijn.

Uit berekeningen van het IKN op basis van nieuwe cijfers blijkt het aantal kankerpatiënten tot het jaar 2020 met 46 procent te stijgen. In 2003 waren er nog 10.500 nieuwe gevallen van kanker in de noordelijke provincies, in 2020 zullen er volgens de prognose 15.300 kankerpatiënten per jaar bijkomen. Dat komt vooral door de snelle veroudering van de bevolking in Noord-Nederland.

De stijging is heviger dan de door het KWF Kankerfonds berekende landelijke stijging en ook sterker dan eerdere scenario’s. In andere regio’s is nog geen vergelijkbare prognose gemaakt.

Bron: dvhn.nl

Lees ook:Sterke stijging kanker in Noord-Nederland
Lees ook:Sterftecijfer kanker verdubbeld in 2030
Lees ook:‘​Nederland niet voorbereid op toename kankerpatiënten’
Lees ook:Aantal patiënten met kanker in Nederland stijgt snel
Lees ook:Aantal kankerpatiënten blijft stijgen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Ziekenhuizen kunnen toename kanker niet aan

  1. mjm

    Een groot deel van mijn familie, waaronder ook mijn moeder, is helaas gestorven aan de gevolgen van kanker. Allemaal veel te jong weggevaagd van het aardse bestaan. Dit is voor mij een aanleiding geweest om meer bewust met dit vreselijke verschijnsel om te gaan. Ik druk iedereen op het hart de wet van oorzaak en gevolg serieus te nemen.
    Kanker ontstaat door verschillende factoren: Erfelijkheid, voeding, stress en milieu.
    Wanneer men (zoals ik) erfelijk belast is, kan men daar helaas niets aan doen, dus dient men extra rekening te houden met de andere factoren.

    DO: Selenium, Groene Thee, Olijven, Verse Sapjes, Biologische Rauwkost, Plantaardige Vetten en Visolie, Bosbessen, Uien, liefst rauw, Tomaten (niet die gekweekte uit Nederland, want die zijn niet gezond en smaken niet eens naar tomaat), Vers Fruit, Alle Koolsoorten, (dus ook spruitjes en zeker Broccoli), veel, heel veel Vitamine C, Calcium, Zwarte Koffie na de Avondmaaltijd en niet voor het ontbijt en nooit meer dan 3 koppen per dag, Noten, Pinda’s, enz, Biologische Granen, Levertraan, Veel Rust, weinig stress en nog minder verplichtingen, veel vakantie met weinig zonnebaden, maar wel genoeg zonlicht, veel slaap (minimaal 7 uur per nacht), schone frisse lucht, Veel Lichaamsbeweging en een Bevredigend Sexleven.
    Minimaal 3 Liter schoon Mineraalwater of Vers Sap per dag.

    DON’T: Vlees en dan vooral Varkensvlees, Echt NIETS Daarvan!!! Prednison, Antidepressiva, Tranquillizers, Antibiotica, Stress, Files, Slaapgebrek, Luchtvervuiling door Fijnstof en meer Ellende, Kleurstoffen, Aspartaam, Roomboter, Zonnebanken en Zonnebaden zonder Beschermingsfactor 20, Sterke Drank, Roken, Meer dan 1 Liter Leingwater per dag (zit het giftige Fluor in), Melk, Koffiemelk, Geraffineerde Suiker, Gebleekte Koffiefilters (met giftge Chemicalien gebleekt), langer dan 2 uur per dag mobiel telefoneren of de hele dag de mobiel op het lichaam dragen (straling), kleurstoffen, ve-tsin oftewel het omstreden MSG wat door vrijwel elke Chinees in Nederland wordt gebruikt als smaakversterker en bindmiddel. Ook schijnt het schadelijk te zijn om spinazie een tweede keer op te warmen en schijnt het verhitten van vleeswaren zoals ham, worst, bacon e.d. niet erg gezond te zijn en kanker te bevorderen.
    Het ergst van al zou de Barbecue zijn die met dunne laagjes kankerverwekkende troep op ons vlees een van de hoofdoorzaken zou zijn van oa darmkanker, net als de zwart geblakerde geroosterde boterhammen die tijdens ons ontbijt zonder enige argwaan worden gegeten.

    Het goed doorspoelen van het lichaam is van essentieel belang en vrijwel niemand in ons land kent de medicinale werking van azijn.
    We gebruiken teveel zout en eten te weinig granen tijdens onze maaltijden (waar pasta en rijst overigens ook onder vallen.

    In verhitte tomaten, dus ook in tomatensap en tomatenpuree, bevindt zich lycopeen, wat beschermt tegen kanker en ook in omega vetzuren vindt men veel bescherming tegen deze vreselijke ziekte.
    Deze bevinden zich in olijven, noten, pinda’s, avocado’s en vette vis.
    Nu heb ik pas weer gehoord dat de vis uit het Baltische gebied meer schade aanricht door de PCB’s dan goed voor ons is.
    het is dus zaak uit te vinden waar de vis vandaan komt.
    Zelfbruinende cremes blijken zelfbruinend te zijn door een oxidatieproces van schadelijke metalen die erin zitten en dit bruine kleurtje veroorzaken.
    Vroeger gebruikte men het gezonde caroteen, wat uit worteltrjes kwam, maar men werd er wel heel oranje van, dus koos men voor kankerverwekkende stoffen waar men wel bruin van wordt.

    Met grote regelmaat hoor ik mensen zeggen dat ze vinden dat ze gezond eten.
    Ze eten elke dag groente…
    Wat ze er niet bij vertellen en waarschijnlijk zelf niet weten, is dat deze groente op watjes en water is geteeld waardoor het vrijwel geen mineralen bevat en onder lampen is grootgebracht, dus waarscijnlijk ook geen vitaminen die er normaliter door het zonlicht in terecht komen.

    Hele volkstammen zijn reeds overleden aan de gevolgen van ondervoeding, in de waan gelaten en bedrogen door voedselfabrikanten die de consument onvolledig hebben voorgelicht.
    Ook de politiek steekt geen hand uit om haar volk van dienst te zijn, want tot op de dag van vandaag wordt het volk onwetend gehouden om de vergrijzing enigszins een geheime en stilzwijgende, doch effectieve halt toe te roepen.

    Ik ben blij dat ik hier mijn mening mocht ventileren en hoop dat sommige mensen die dit alles niet wisten, hier nu rekening mee kunnen houden.

      /   Reply  / 
    1. Fan

      mjm, vertel eens over de medicinale werking van aijn a.u.b.? wat doet het en hoe te gebruiken?

      Mijn opa dronk twee eetlepels azijn per dag. werd 94 jaar.

        /   Reply  / 
  2. Amber

    Dat zijn nogal wat do’s and don’ts. Helaas geven ze me geen garantie dat ik geen kanker krijg!

      /   Reply  / 
  3. ester

    knap als je zo kan leven en ook nog gelukkig kan zijn.
    helaas geeft het geen garanties
    en zijn er naast kanker nog een heleboel andere doodsoorzaken (ook op jonge leeftijd)
    daarnaast vind ik het nogal kort door de bocht.
    je zal maar wel medicatie nodig hebben voor wat voor diagnose ook, laat je die dan staan met alle gevolgen vandien om maar geen kanker te krijgen
    ja helaas waarschijlijk heb je dan een andere doodsoorzaak
    ja we hebben de verantwoordelijkheid voor ons lichaam maar je moet wel relativeren

      /   Reply  / 
  4. pien

    Denk eraan teveel appelazijn gebruiken is ook niet goed voor de gezondheid.
    ik spreek uit ervaring in 1970 heb ik daardoor op sterven gelegen althans wat ze in het ziekenhuis vertelden, ik was zo snel afgevallen daardoor, dat het dodelijk was.
    verder ook in mijn familie kwam kanker voor mijn moeder,vader en mijn oudste zus scerodermie.
    zelf in 1982 geopereerd aan vergaande baarmoeder/eierst.kanker en nu ben ik 72 heb alleen nog steeds gewrichten en spierpijnen en auto immuun ziekte (opgelopen) en schildklier (thyrax) dat medicijn wil ik zien te vervangen door iets homeopatisch mijn pufje spiriva laat ik tussendoor nog wel eens staan.
    ik geloof zelf niet in medicijnen, heb in 2002 verhoogde bloeddruk gehad kreeg selokeen ervoor,heb ik iedere morgen op nuchtere maag abrikozen gegeten en na twee of drie maanden kon ik selokeen afbouwen en nooit meer gebruikt.
    ik bedoel maar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>