Primeur met vijfvoudige niertransplantatie

Twaalf chirurgen in zes operatiekamers en vijf donoren zorgden afgelopen week voor een historische niertransplantatie. Vijf mensen kregen zo in het John Hopkins Transplantatiecentrum in het Amerikaanse Baltimore op het zelfde ogenblik een nieuwe gedoneerde nier.

Dat meldden dinsdag Amerikaanse kranten. Ht was de artsen in Baltimore niet om een record te doen. D vijfvoudige transplantatie had alles te maken met de beschikbaarheid van donornieren. Vier nierpatiënten zochten eerder contact met het transplantatiecentrum, omdat zij ieder een familielid bereid hadden gevonden een nier te doneren.

In geen enkel geval bleek het familielid een geschikte donor. Een vijfde patiënt stond op de wachtlijst voor een nier van een overleden donor. Toen bekend was dat een vijfde, levende donor bereid was een nier af te staan aan een onbekende, waren er vijf patiënten en vijf donoren. Toen bleek het onderling mogelijk voor iedere patiënt een geschikte nier te vinden.

Bron: AD.nl

Lees ook:Goed nieuws: Meer ‘altruïstische’ nierdonoren
Lees ook:‘Ruilsysteem voor nieren onwettig’
Lees ook:Woon live een niertransplantatie bij
Lees ook:Advertentie voor een donornier
Lees ook:Nier meest nodige donororgaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>