Hoogervorst: no-claim was misrekening

Ok, hij geeft het weliswaar pas toe nu hij minister-af is, maar toch pleit het wel voor hem dat voormalig minister Hans Hoogervorst (VVD) van Volksgezondheid de door hemzelf ingevoerde no-claim alsnog als een misrekening ziet. Voormalig minister Hans Hoogervorst (VVD) van Volksgezondheid heeft in een afscheidsinterview in het vakblad Zorgvisie dan ook gezegd dat hij er niet rouwig om is dat het nieuwe kabinet de no-claim in de zorg afschaft. ,,De no-claim is een van mijn misrekeningen geweest", geeft hij toe.

Bij de regeling krijgt iedereen die weinig zorg gebruikt, een bedrag van maximaal 255 euro per jaar terug. ,,Ik dacht dat mensen een beloning achteraf als minder vervelend zouden ervaren, maar dat heeft niet zo gewerkt.'' De ex-minister had een eigen risico, wat aanvankelijk het plan was, toch beter gevonden.
Het nieuwe kabinet schrapt de no-claimregeling per 1 januari 2008, maar kondigt aan dat er wel een nieuw systeem van eigen betalingen komt. Chronisch zieken en gehandicapten worden hiervan uitgezonderd.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Kabinet overweegt eigen risico 150 euro in zorg
Lees ook:Eigen risico in zorg vervangt no-claim
Lees ook:‘Afschaffen no-claim in 2007 onverantwoord’
Lees ook:Huisartsen willen Kant (SP) als minister
Lees ook:No-claim mogelijk toch afgeschaft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>