Langer leven door warme weer


Hoewel Nederland in hoog tempo vergrijst, gaan er dankzij het warmere weer jaarlijks veel minder mensen dood. Dat bevestigt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat eerder juist een gestage toename aan sterfgevallen had voorspeld.

In 2002 overleden ruim 142.000 mensen, vorig jaar 136.000, een vrij plotselinge afname van zesduizend doden. De daling in sterftegevallen zet volgens het CBS komende jaren nog verder door, vooral door de opwarming van de aarde, zo reageert onderzoeker Jan Latten.
          
„Die indicaties krijgen we ook uit buurlanden. Het uitblijven van extreme winters lijkt definitief. De overlevingskansen nemen vooral in die periode toe, dankzij het warmere klimaat.

Zwakkere mensen overlijden in de winter tegenwoordig minder snel aan een griepje of longontsteking. Daar weegt het aantal hittedoden in de zomer niet tegenop. Anderzijds zal de man met de zeis niet wegblijven, al zal het tot 2010 duren voordat het aantal sterfgevallen weer het niveau van 2002 bereikt”, aldus Latten. De uitvaartbranche verkeert door deze ontwikkeling in grote nood. Die hadden met het oog op de vergrijzing op iets heel anders gerekend…

Bron: pharma.nl 

Lees ook:‘Opwarming van de aarde schaadt de gezondheid’
Lees ook:Griep en kou eisen hun tol
Lees ook:Mexicaanse griep eist derde leven in VS
Lees ook:Waarom heerst griep altijd in de winter?
Lees ook:Minder kans om te sterven aan kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>