‘Opwarming van de aarde schaadt de gezondheid’

De gezondheidseffecten van het opwarmen van de aarde gaan verder dan een vergrote kans op een zonnesteek in de zomer. In een warmere wereld is namelijk ook minder drinkwater te vinden, trekt luchtvervuiling minder snel weg en zullen overstromingen de voedselvoorzieningen en de veiligheid van inwoners van kustgebieden in gevaar brengen.

Volgens Amerikaanse deskundigen worden de gezondheidseffecten van de opwarming van de aarde behoorlijk onderschat of zelfs helemaal over het hoofd gezien. Als de aarde warmer wordt, komen er namelijk meer orkanen die bewoonde gebieden zullen treffen.Verder zullen ecosystemen die voor voldoende drinkwater zorgen, in de war worden gestuurd met een toenemende watersnood tot gevolg.

Zelfs nu al zijn de effecten van een warmere wereld op de gezondheid merkbaar, zeggen de deskundigen. Ze wijzen op de warme zomer van 2003 die in Europa aan 30.000 mensen, hoofdzakelijk ouderen, het leven kostte. De orkaan Katrina die de Amerikaanse miljoenenstad New Orleans trof, laat volgens deskundigen zien hoe kwetsbaar mensen zijn voor klimaatveranderingen.

Bron: gezondheidsnet.nl

Lees ook:Langer leven door warme weer
Lees ook:Waarom heerst griep altijd in de winter?
Lees ook:Superbacterie gevonden in drinkwater New Delhi
Lees ook:Opwarming van aarde brengt tropische ziektes terug naar Europa
Lees ook:Meer mensen met overgewicht dan met honger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>