Depressie vergroot risico op diabetes

Een depressie vergroot het risico op diabetes type 2 (suikerziekte) aanzienlijk. Dat geldt vooral voor senioren die langdurig neerslachtig zijn, zo maken Amerikaanse wetenschappers bekend.

Wie kampt met een chronische depressie, loopt volgens de onderzoekers 60 procent meer kans om te maken te krijgen met diabetes. Ze baseren zich op een 10-jarige proef onder bijna 4700 volwassenen van 65 jaar of ouder. De problemen ontstaan door de veranderende levensstijl van mensen die zich steeds ongelukkiger gaan voelen.

Senioren met een depressie zorgen aanmerkelijk minder goed voor zichzelf, zeggen de wetenschappers. Door slechtere eetgewoontes en een ongezondere levensstijl neemt de kans op overgewicht toe, en daarmee ook het risico op diabetes. Artsen moeten daar rekening mee houden wanneer een depressieve 50-plusser zich meldt in hun praktijk, zeggen de onderzoekers.

Bron: gezondheidsnet.nl 

Lees ook:Dodelijke combinatie bij vrouwen: diabetes en depressie
Lees ook:‘Depressieven hebben grotere kans op diabetes’
Lees ook:Zoektocht naar link depressie, diabetes en slaapproblemen
Lees ook:Minder kans op diabetes met kleine borsten
Lees ook:Vijf tips om diabetes te voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>