‘Ziekenhuispatiënten krijgen te laat thuiszorg’

Ziekenhuispatiënten houden onnodig lang bedden bezet omdat het te lang duurt voordat thuiszorg of bijvoorbeeld tijdelijke opname in een verzorgingstehuis is geregeld. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) concludeert dat in een onderzoek dat woensdag is gepresenteerd.

Volgens de organisatie gaat het al snel om een paar dagen per patiënt. Met name oudere patiënten die alleen wonen, moeten langer in het ziekenhuis blijven omdat de procedure voor het aanvragen van thuiszorg te lang duurt, aldus de NVZ.

Op jaarbasis levert dat voor de ziekenhuizen extra kosten op, die uiteindelijk door de premiebetalers, alle volwassen Nederlanders, moeten worden betaald.

Volgens de NVZ zijn de problemen het afgelopen jaar alleen maar groter geworden. De ziekenhuizen zijn bang dat de problemen nog nijpender worden.

Bron: nu.nl 

Lees ook:‘Eerder beginnen met palliatieve zorg’
Lees ook:De kas van de zorgsector is leeg
Lees ook:‘Tekort darmspecialisten kan levens kosten’
Lees ook:FNV wil komende week nog een zorgakkoord
Lees ook:Ziekenhuizen willen meer beveiliging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>