De kas van de zorgsector is leeg

Ouderen die geen thuiszorg meer krijgen. Psychisch gestoorden die hun woning vervuilen. Kinderen die veel te lang in een onveilige situatie verblijven. Dergelijke schrijnende toestanden komen steeds vaker voor, omdat het geld voor de hulpverlening vrijwel op is, zeggen instellingen voor thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg.

In heel het land wordt geklaagd over onverantwoord lange wachtlijsten. In Eindhoven is de crisis zo groot dat zorgverzekeraars CZ en OZ het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport brandbrieven hebben geschreven. In Eindhoven krijgen ouderen van de thuiszorg alleen nog persoonlijke verzorging. Voor huishoudelijke hulp is geen geld meer.

De zorginstellingen zeggen dat de acute geldproblemen het gevolg zijn van de stijgende vraag naar zorg en een te klein budget voor de volksverzekering AWBZ. Het ministerie wijst erop dat 200 miljoen euro extra beschikbaar is. Volgens de zorgaanbieders is ook dat geld al uitgegeven.

Bron: AD

Lees ook:Wie gaat ouderen straks helpen met aankleden?
Lees ook:Thuishulp: ouderen bang voor de toekomst
Lees ook:Blijven ouderen straks langer thuiswonen?
Lees ook:Nederlandse zorgsector is klaar voor de Mexicaanse griep
Lees ook:Hoe reageren bejaarden op een zorgrobot?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>