Wanbetalers krijgen toch zorgtoeslag

Op de website huisartsvandaag.nl las ik een verontrustend bericht. Namelijk dat wanbetalers toch hun zorgtoeslag overgemaakt krijgen, ook al voldoen zij hun premie niet….

Uit recente cijfers van het College voor Zorgverzekeringen blijkt dat op 1 januari 2007 ongeveer 240.000 mensen als wanbetaler stonden geregistreerd. Een deel hiervan ontvangt ook zorgtoeslag. Het is niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat.

De Belastingdienst controleert alleen of iemand al dan niet verzekerd is alvorens tot uitkering van de zorgtoeslag over te gaan en heeft geen zicht op het betalingsgedrag van verzekerden.

De Belastingdienst betaalt zorgtoeslag aan burgers om ze in staat te stellen hun zorgpremie te betalen. Het is de taak van de zorgverzekeraar om de zorgpremie te innen. De zorgtoeslag moet ervoor zorgen dat niemand een groter deel van zijn inkomen aan ziektekostenpremie hoeft te betalen dan wat aanvaardbaar wordt geacht.

Maar het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat de zorgtoeslag wordt besteed aan het betalen van (onder meer) de zorgpremie en niet aan bijvoorbeeld een zonvakantie aan de Spaanse kust…..

Lees ook:Zorg wordt flink duurder
Lees ook:Aantal wanbetalers zorgverzekering blijft stijgen
Lees ook:Mag je overstappen met een betalingsachterstand op je zorgverzekering?
Lees ook:Klink: wanbetalers kunnen fluiten naar zorgtoeslag
Lees ook:Wanbetalers zorgpremie strenger aangepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>