Aspirine kan sommige kankers helpen bestrijden


De link tussen aspirine en een vermindering van het risico op kankers die ontstaan in de ruggengraat wordt verklaard in een studie die is gepubliceerd in de New England Journal of Medicine. Aspirine zou het enzym COX-2 kunnen neutraliseren.

'Wij weten dat aspirine COX-2 kan blokkeren en dat dat enzym een bestanddeel is in bijna alle kankers die ontstaan in de ruggengraat, vertelt dokter Chan van Harvard University', de voornaamste auteur van dit werk.

Het onderzoek stelt als hypothese dat als de capaciteit van de aspirine dat het enzym neutraliseert, het mechanisme is dat de risico's op kanker vermindert, dan zou aspirine ook in staat moeten zijn om de incidentie van kankers die afhankelijk zijn van het enzym COX-2 te verminderen en zo de groei van die tumors te stoppen.

Om deze stelling te onderbouwen hebben de onderzoekers de gegevens geanalyseerd van twee nog steeds aan de gang zijnde studies. Beide studies hadden eerder al op het verband tussen aspirine en een risicovermindering geduid. Het is echter de eerste keer dat de oorzaak van dit feit verklaard wordt.

Bron: hln.be 


Lees ook:Nieuwe aspirine hoopvol in strijd tegen kanker
Lees ook:Aspirine beschermt tegen overlijden
Lees ook:Dagelijks aspirine beschermt tegen darmkanker
Lees ook:Preventief aspirine slikken heeft geen zin
Lees ook:‘Aspirine kan meer kwaad dan goed doen’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Aspirine kan sommige kankers helpen bestrijden

  1. mieke

    wie kan mij infotmatie geven of curcuma de zelfde werking heeft als aspirine?

      /   Reply  / 
  2. Anouk

    De werking van curcuma heeft soortgelijke effecten als aspirine. Het probleem met curcuma echter is dat het moeilijker in het bloed opgenomen wordt. Er zijn mensen die echter wel onderzoeken hoe het beter opgenomen kan worden in het bloed zoals met zwarte peper etc. Ik denk ook dat lastig is om te bepalen welke dosis soortgelijk is aan een specifieke dosis aspirine.

      /   Reply  / 
  3. Anouk

    Ik bedoel op zijn minst voor een deel soortgelijke effecten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>