Eerste zorgpremie voor 2008 bekend

DSW is dinsdag als eerste zorgverzekeraar met de premie voor volgend jaar gekomen. De jaarpremie komt bij het Schiedamse bedrijf gemiddeld uit op 1065 euro, 72 euro minder dan dit jaar. Toch zal de verzekerde in totaal méér kwijt zijn aan de ziektekostenverzekering dan in 2007…

Want de aanvullende pakketten gaan flink prijs omhoog. Gemiddeld zal een verzekerde bij DSW 120 euro duurder uit zijn dan in 2007.

Die stijging wordt niet alleen veroorzaakt door hogere tarieven voor de aanvullende pakketten, maar ook door het afschaffen van de no-claim.

Vanaf 2008 moet iedere verzekerde de eerste 150 euro aan zorgkosten meteen zelf betalen. Hierdoor zullen vooral voor gezonde mensen de zorgkosten stijgen. De regeling pakt voordeliger uit voor chronisch zieken en ouderen die vaak naar de specialist gaan en veel pillen slikken.

Voor chronisch zieken stijgt de premie gemiddeld met 31 euro per jaar. Ook vorig jaar kwam DSW als eerste met de premie.

Lees ook:Eerste zorgpremie van 2011 bekend
Lees ook:‘Chronisch zieken veel te zwaar getroffen’
Lees ook:Zorgverzekering circa 150 euro duurder
Lees ook:Kort geding chronische patiënten tegen de staat
Lees ook:Weer drie nieuwe premies zorgverzekering bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>