Geen besmettingen na bloedonderzoek St Jansdal


Het was natuurlijk al te verwachten, maar gelukkig voor de 415 patiënten van ziekenhuis St Jansdal is na een bloedonderzoek gebleken dat geen van hen is besmet met hiv of hepatitis B en C.

Dat heeft het ziekenhuis in Harderwijk bekendgemaakt. De patiënten werden opgeroepen voor bloedonderzoek nadat bekend was geworden dat een onderzoeksinstrument in de instelling niet volgens de regels was gereinigd.

Van de 415 patiënten kwamen twee niet opdagen om hun bloed te laten testen. Toch sluit het ziekenhuis ook voor hen besmetting uit, aldus een woordvoerster.

Het ziekenhuis betreurt de gang van zaken omdat het incident tot ongerustheid leidde bij de betrokken patiënten. De patiënten zijn eerder in het ziekenhuis in Harderwijk door een uroloog met een scoop onderzocht.

De reiniging van het instrument liep fout doordat twee slangetjes in het reinigingsapparaat verkeerd aangesloten waren. Hierdoor is er geen zeep toegevoegd tijdens het reinigingsproces.

Lees ook:Honderden patiënten St Jansdal ondergaan bloedonderzoek
Lees ook:Ziekenhuis onderzoekt bloed 400 patiënten
Lees ook:Borstkankerziekenhuis geopend
Lees ook:Onderzoek naar gebruik van vervuilde instrumenten
Lees ook:Eerste resultaten bloedonderzoek Maasstad ziekenhuis verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>