Eerste resultaten bloedonderzoek Maasstad ziekenhuis verwacht


Mogelijk vandaag al worden de eerste resultaten bekend van het bloedonderzoek waarvoor 796 patiënten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn opgeroepen. De kans bestaat dat zij in de afgelopen maanden besmet zijn geraakt door een niet goed ontsmette endoscoop.

Het ziekenhuis sloeg op Hemelvaartsdag alarm, nadat het bij controle ontdekte dat één van de 8 reinigings- en desinfectiemachines voor endoscopen defect was.

Daardoor bestaat er een – overigens zeer kleine – kans dat mensen besmet zijn geraakt met hepatitis B of C (geelzucht) of hiv, het virus dat aids kan veroorzaken.

Het gaat om patiënten die tussen 16 oktober 2008 en 20 mei 2009 een inwendig onderzoek in het Rotterdamse ziekenhuis hebben ondergaan.

Binnen enkele dagen tijd wist het ziekenhuis zo’n 500 patiënten op te sporen en bij hen bloed te prikken. Zij krijgen binnen 3 dagen de uitslag van het bloedonderzoek.

Zo’n 100 patiënten hebben zich nog niet gemeld. Mogelijk waren zij de afgelopen dagen met vakantie.

Bron: nu.nl

Lees ook:Goed nieuws voor een derde patiënten Maasstad Ziekenhuis
Lees ook:Patiënten terug om mogelijk ‘vuile’ endoscoop
Lees ook:‘Desinfecteermachine Brabants ziekenhuis was niet gereed’
Lees ook:Honderden patiënten St Jansdal ondergaan bloedonderzoek
Lees ook:Geen besmettingen na bloedonderzoek St Jansdal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>