Goed nieuws voor een derde patiënten Maasstad Ziekenhuis

Een derde van de 796 patiënten van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis die de afgelopen dagen in onzekerheid hebben geleefd omdat zij mogelijk besmet waren met hepatitis B en C of hiv, kunnen weer rustig slapen. Uit hun bloedtest blijkt dat zij niet besmet zijn geraakt. Dat heeft het ziekenhuis vandaag laten weten.

De patiënten hebben in de periode oktober tot vorige week een inwendig onderzoek ondergaan in het ziekenhuis en zijn daarbij mogelijk onderzocht met een niet goed ontsmette endoscoop, een onderzoeksinstrument waarmee de maag, darmen, galwegen en longen kunnen worden bekeken.

Eén van de 8 reinigings- en ontsmettingsmachines voor endoscopen bleek defect te zijn. Daardoor is er een kleine kans dat de patiënten besmet zijn geraakt met hepatitis B en C of hiv, het virus dat aids kan veroorzaken.

Hoewel de kans echt nihil is, heeft het ziekenhuis voor alle zekerheid de 796 patiënten opgeroepen om hun bloed te laten screenen. Dat was gisteren bij ruim 500 patiënten gelukt. Nog zo’n 100 anderen had het ziekenhuis nog niet kunnen bereiken.

Lees ook:Eerste resultaten bloedonderzoek Maasstad ziekenhuis verwacht
Lees ook:‘Desinfecteermachine Brabants ziekenhuis was niet gereed’
Lees ook:Onzekerheid blijft voor 39 patiënten Bernhoven
Lees ook:HIV-zaak mogelijk omvangrijker
Lees ook:500 patiënten Oss’ ziekenhuis mogelijk besmet met hiv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>