Zorgverzekeraar blijf bij je leest!

Wat is de taak van een zorgverzekeraar? Domme vraag, zul je denken. Maar dat valt best mee. Want Zorgverzekeraar UVIT (Univé-VGZ-IZA-Trias) doet sinds deze week meer dan alleen het verlenen van zorg. Je kunt er ook een schoorsteenveger inhuren, een belastingadviseur of een kinderoppas.

Heeft zo’n zorgverzekeraar niks beters te doen, zou je denken? UVIT heeft de eigen servicedienst ‘MijnGemak’ in het leven geroepen om het leven van zijn 4,2 miljoen verzekerden een stukje makkelijker te maken.

Voor een bedrag vanaf 14,50 euro per uur kun je een tuinman inhuren. De hond uitlaten kost een tientje en de kapster komt vanaf 18 euro per uur aan huis. Voor een uurtje overhemden strijken wordt 14,24 euro in rekening gebracht. Een uur behangen kost 45 euro.

Maar de zorgverzekeraar bemiddelt ook tussen de klant en de schoorsteenveger, ongediertebestrijder, belastingadviseur, kinderoppas of privéchauffeur.

Er wordt geen winst op gemaakt, benadrukt UVIT. Het is puur een stukje service naar de klant toe.

Ik zou toch liever zien dat mijn zorgverzekeraar zich bezighoudt met gezondheidszorg en niet met andere randzaken. Daar zijn weer andere bedrijven voor.

En als ze er toch geen winst op maken, heb ik liever dat ze het geld steken in serviceverlening op het gebied van gezondheidszorg. Volgens mij is daar nog wel het een en ander te verbeteren!

Lees ook:‘Apothekers frauderen met declareren medicijnen’
Lees ook:Nederlander wil geen bemoeienis van zorgverzekeraar
Lees ook:Nederlander zoekt heil in Belgisch ziekenhuis
Lees ook:Zorgpremie in 2010 gemiddeld 50 euro duurder
Lees ook:Stoppen met roken in basispakket van UVIT

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zorgverzekeraar blijf bij je leest!

  1. van der Heijden

    Wat een gore zooi mijn pillen voor epilepsie willen ze niet betalen, geen winst hahahah laat me niet lachen!!!

      /   Reply  / 
  2. Wolter Kloosterboer

    Zou je het onderwerp ook niet van een andere kant moeten bekijken? Door ondersteuning in het runnen van huishoudens kunnen ouderen en zieken langer zelfstandig blijven wonen in plaats van in een (duur) verpleeghuis terecht te komen. Daarmee worden de zorgkosten gedrukt, wat weer leidt tot lagere premiestijgingen. en blijkt het toch bij de leest van de zorgverzekeraar te horen.
    Voor UVIT zal ongetwijfeld meespelen dat ze hopen klanten zo langer aan zich te binden.Natuurlijk zullen ook andere van de service gebruikt willen maken, maar ik zie daarin eigenlijk geen probleem zolang het niet moet worden gerund door dezelfde mensen die nu met serviceverlening rondom de zorgverzekering bezig zijn.

    Het is ook een denkfout te stellen dat omdat er geen winst wordt gemaakt er geld is dat in andere zaken gestoken kunnen worden. De diensten zijn immers niet gratis of onderdeel van de zorgpolis, maar worden apart betaald. Bij genoeg klanten is zoiets dan kostendekkend.

      /   Reply  / 
  3. Sonja

    Ik krijg niet echt het idee dat ze hiermee de (zorgvehoevende) ouderen willen bereiken, maar eerder de ‘rijke’ tweeverdieners. Ik vraag me af of er veel ouderen zijn die 10 euro of meer willen neertellen voor het huishouden opdat ze thuis kunnen blijven wonen. Dat is voor die mensen toch vaak veel geld.

      /   Reply  / 
  4. japie

    De zorgverzekeraars zijn door de overheid gesteunde georganiseerde criminele misdaad syndicaten! Opdonderen met die klootz…..

      /   Reply  / 
  5. Frans

    Deze dienst is uitbesteed aan een 3e partij.
    De winst die deze Zorgverzekeraar eventueel maakt, gaat weer terug het bedrijf in. Hierdoor hoeven premies minder omhoog, kunnen andere zorgproducten aangeboden worden etc. MijnGemak verdient zijn geld zelfstandig. Het gaat niet ten kosten van de “Zorgpot”

    Als een medicijn niet vergoed wordt, betekent dit dat er een ander alternatief product aangeboden kan worden.

    En als je eens goed de jaarekening leest, zie je dat er niet of nauwelijks winst gemaakt wordt ten opzichte van de omzet. Dus steek eerst je energie eens in het uitzoeken hoe het nou werkelijk zit met de financiële structuur van een Zorgverzekeraar.

      /   Reply  / 
  6. japie

    zorgverzekeraars moeten heel snel opdonderen!!! Stelletje hufters en afpersers dat het zijn. Opzouten!!!!!! Ze helpen de gehele gezondheidszorg om zeep dit maffia tuig!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>