Stoppen met roken in basispakket van UVIT

Zorgverzekeraar UVIT (Univé-VGZ-IZA-Trias) gaat stoppen met roken vergoeden uit het basispakket. Daarmee is de zorgverzekeraar de eerste in Nederland die deze stap neemt. Enige voorwaarde: je moet gebruik maken van de behandeling van de anti-rookorganisatie STIVORO.

UVIT wil hiermee verzekerden meer regie geven over hun gezondheid. Ze kunnen nu, anders dan tot op heden het geval was, gratis intensieve hulp bij het stoppen krijgen. De verzekeraarscombinatie tekent dinsdag de overeenkomst met STIVORO.

Er zijn al wel zorgverzekeraars die stoppen met roken via de aanvullende verzekering vergoeden, maar dat het in het basispakket wordt opgenomen, is nieuw.

In het basispakket worden 2 methoden van STIVORO opgenomen: de telefonische coaching en de groepstraining. De telefonische coaching houdt in dat je via telefonische contacten wordt voorbereid op en begeleid bij het stoppen-met-roken.

Daarnaast worden er regionaal groepstrainingen georganiseerd onder de naam ‘Pakje kans’. Hierbij worden rokers groepsgewijs begeleid bij het stoppen.

Stoppen met Roken is een van de belangrijkste preventieve maatregelen tegen (chronische) ziekten als COPD, diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

‘Wij willen onze klanten de mogelijkheid geven om actief te werken aan hun gezondheid. De begeleiding via STIVORO biedt deze mogelijkheid’, aldus Lidy Hartemink, directeur Gezondheidszorg van Univé-VGZ-IZA-Trias. ‘Het past bovendien prima in onze gezondheidsprogramma’s’.

In Nederland roken ongeveer 3,7 miljoen mensen van 15 jaar en ouder. Hiervan proberen ieder jaar 1 miljoen rokers te stoppen. 23% van de rokers die probeert te stoppen gebruikt een hulpmiddel. De kans op succes is 2 tot 4 keer groter bij gebruik van stopondersteuning.

Bron: STIVORO

Lees ook:Hoe kun je succesvol stoppen met roken?
Lees ook:Aantal rokende Nederlanders stijgt weer
Lees ook:Laagste aantal rokers ooit in Nederland
Lees ook:Hulp bij stoppen met roken 100% vergoed
Lees ook:Hulp bij stoppen met roken

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Stoppen met roken in basispakket van UVIT

  1. marielle

    Goed van Uvit om stoppen met roken onder de aandacht te brengen. Het levert veel gezondheidswinst op. Al is het soms op de lange termijn.
    Maar wat Uvit doet is niet zo spannend.
    a. alles vanuit de BV gaat van je eigen risico dus je betaald tot 165 euro toch al zelf
    b. de meeste verzekeraars vergoeden de pak je kans cursus al (deels) in de AV.
    c. En al het andere aanbod van stivoro is gratis voor iedere nederlander.
    d. deze twee stopmogelijkheid worden niet veel gebruikt door Nederlanders ondanks de lage kosten

    als ze ook medicijnen (meer gebruikt en duurder) zoals champix zouden opnemen in de AV, dan pas zou het nieuws zijn.

      /   Reply  / 
    1. charles

      Beste Marielle,
      het antwoord dat je geeft is niet geheel correct.
      STIVORO heeft een overeenkomst met UVIT. UVIT is de enige verzekeraarsgroep waarbij het programma niet onder het wettelijk verplichte eigen risico voor de basisverzekering valt (= 170 euro voor 2011). Bij de overie verzekeraars maak je dus eerst gerbuik van je resterende eigen risico voordat er vergoeding plaats zal vinden.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>