Pleidooi voor flexibeler zwangerschapsverlof

Vrouwen moeten in samenspraak met hun baas hun zwangerschapsverlof flexibeler kunnen indelen. Zo moet het voor vrouwen makkelijker worden om na het krijgen van een kind de draad weer op te pakken. Klinkt heel aardig, maar dan moet een minimum van 16 weken zwangerschapsverlof wel gegarandeerd zijn. Bovendien vraag ik me af hoeveel werkgevers hierop zitten te wachten.

Want wees eerlijk, voor een werknemer is het zwangerschapsverlof super. Maar volgens mij zit geen werkgever erop te wachten zijn werknemer 4 maanden te moeten missen.

Het idee is afkomstig van de Taskforce DeeltijdPlus, die in opdracht van het kabinet onderzoekt hoe vrouwen gestimuleerd kunnen worden om langer te werken.

'De ene vrouw is blij dat ze na drie maanden weer uit de luiers kan, de andere is er dan nog niet aan toe', licht voorzitter Pia Dijkstra maandag een tip van de sluier op in het AD. 'In de commissie praten we hier nog over.'

Als zwangere vrouwen met hun baas zelf kunnen uitstippelen wanneer en hoe ze hun verlof opnemen, is dat natuurlijk prima. Ik ben benieuwd of dat in de praktijk gaat werken!

Wat ik heel goed vindt van de Taskforce DeeltijdPlus is dat ze de mythe willen doorbreken dat vrouwen hun loopbaan in rook zien opgaan omdat vier dagen werken niet mogelijk zou zijn. Volgens Pia Dijkstra is dat onzin. ‘Wie vier dagen werkt moet ook chef kunnen zijn"

Bron: AD

Lees ook:Zwangerschapsverlof mogelijk naar 18 weken
Lees ook:Langer zwangerschapsverlof voor mama én papa
Lees ook:Toch zwangerschapsverlof voor zelfstandig onderneemster
Lees ook:Vijf dagen ná keizersnede weer aan het werk
Lees ook:Zwangerschapsverlof belangrijk voor groei baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>