Eerste kliniek voor pijnbestrijding

Dag in, dag uit leven met pijn. Zo'n 8% van de Nederlanders lijdt eronder. In Rotterdam start de allereerste privékliniek die helemaal gericht is op de bestrijding van pijn.

In het medisch behandelcentrum, Optimal Care, kunnen mensen met chronische pijnklachten binnen 10 werkdagen terecht. In de pijnklinieken in gewone ziekenhuizen moeten ze vaak maanden wachten.

De zorgverzekeraars van Achmea hebben als eerste een contract met de kliniek afgesloten, waardoor hun verzekerden per direct gebruik kunnen maken van de zorg van Optimal Care. Het pijnbehandelcentrum zegt per dag 26 pijnpatiënten te kunnen behandelen.

De Rotterdamse kliniek werkt met een multidisciplinair team van artsen en hulpverleners die in alle pijnbehandelingstechnieken zijn gespecialiseerd, zoals orthopeden, neurochirurgen en fysiotherapeuten. Met die aanpak wil Optimal Care voorkomen dat patiënten worden doorverwezen als een therapie niet helpt.

In Nederland lijdt naar schatting 8% van de bevolking aan chronische pijnklachten aan hoofd, borst, rug, armen of benen. Op dit moment lopen mensen door maandenlange wachtlijsten en niet altijd adequate zorg te lang met pijnklachten rond.

Meer weten? Klik dan hier voor de website van Optimal Care


Lees ook:Eerste pijnpoli voor brandwondenpatiënten
Lees ook:Miljoenen Nederlanders lijden aan chronische pijn
Lees ook:Ziekenhuis meet pijn per gsm
Lees ook:Leven met chronische pijn
Lees ook:Pijnbestrijding bij lage rugpijn kan beter

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eerste kliniek voor pijnbestrijding

  1. Sonja

    Klopt! Is verbeterd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>