Verslaafd aan internet?

Tot diep in de nacht gamen, eindeloos surfen of msnen. Een groeiend aantal Nederlanders is niet meer weg te slaan achter de pc. Hoe groot het probleem is?

Dat is moeilijk te zeggen, want exacte cijfers zijn niet bekend. Maar als je bedenkt dat in de VS en China 1 op de 8 internetgebruikers verslaafd is en Nederland één van de landen is met de grootste internetdichtheid – 80% van de bevolking heeft een aansluiting – dan kan het niet anders zijn dan dat we ook in Nederland een probleem hebben.

Volgens Bram van Leeuwen van Brijder verslavingszorg is er sprake van verslaving als je controle verliest over het gebruik. Je bent bijvoorbeeld langer aan het gamen dan je van plan was, je verwaarloost je vrienden en je werk. Het zijn allemaal symptomen dat er serieus iets mis is.

Brijder biedt vanaf 1 december een pilotprogramma voor hulp aan internetverslaafden. Daarbij gaat het vooral om overdadig en dwangmatig chatten, gamen en surfen. En dus niet zozeer om mensen die dwangmatig sekssites of goksites bezoeken, die hebben volgens Van Leeuwen een ander probleem.

Bij het programma werkt Brijder samen met IVO, wetenschappelijk bureau voor onderzoek naar verslaving en maatschappelijke ontwikkelingen. Voor de pilot die op 1 december start is plaats voor 20 mensen.

Op de site brijder.nl kun je je aanmelden. In tegenstelling tot bij andere programma’s van Brijder, gaat het bij dit programma niet om online hulpverlening.

Bron: metro

Lees ook:Saunabezoek om van verslaving af te komen
Lees ook:Verslaafd? Zoek hulp bij Mirage
Lees ook:Verslaafd en dan? Lees ‘Mateloos’
Lees ook:Radar: veel vraagtekens rond HPV-vaccin
Lees ook:Hersenen krijgen minder bloed tijdens gamen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>