Saunabezoek om van verslaving af te komen

Sport, onderling contact en saunabezoek, dat zijn de drie pijlers van het programma Mistral DTOX, dat jongeren helpt om van hun drugs-, alcohol- of gokverslaving af te komen. In Den Haag is deze week de twee kliniek in Nederland geopend die gebruik maakt van het ontwenningsprogramma. 

Het zogenaamde ontgiftingsprogramma is opgezet door Brijder Verslavingszorg, een specialist in verslavingszorg in Noord- en Zuid-Holland. Mistral DTOX richt zich op jongeren tussen de twaalf en achttien jaar. Ze komen niet in aanraking met oudere en 'doorgewinterde' gebruikers. De opname duurt drie tot maximaal negen weken.

Het programma is in januari begonnen. Inmiddels zijn 36 jongeren opgenomen; twintig jongens en zestien meisjes. Vijftig procent liet zich vrijwillig opnemen, een kwart is door justitie naar het programma gestuurd en de rest is onder toezicht gesteld. Volgens een woordvoerster van Brijder neemt het aantal jongeren met een verslaving de laatste jaren toe omdat ze het gebruik van alcohol of drugs "slecht kunnen doseren".

"Het bijzondere aan dit programma is dat we de jongeren apart ontgiften. Veel sport, beweging en saunabezoek bevorderen de natuurlijke gifafbraak", aldus de zegsvrouw. "Het vermindert de trek in drugs of alcohol en voorkomt slaapproblemen en spierpijn. Hun weekprogramma staat in het teken van rust, reinheid en regelmaat." Na de opname komen de jongeren in een vervolgtraject om te voorkomen dat ze vervallen in hun oude gewoontes.

Bron: zibb.nl 

Lees ook:Eerste afkickkliniek voor jongeren van start
Lees ook:Verslaafd aan internet?
Lees ook:Ouderen aan de fles baart zorgen
Lees ook:Steeds meer jongeren kapot door alcohol
Lees ook:Jongeren komen te makkelijk aan alcohol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>