‘Anticonceptiepil vervuilt milieu’

Dat de Rooms-katholieke kerk een onrealistisch beeld heeft over voortplanting en de rol van anticonceptie daarin, is al langer bekend. Maar nu beweert het Vaticaan ook nog eens dat de anticonceptiepil het milieu vervuilt en deels verantwoordelijk is voor de onvruchtbaarheid van mannen!

Dat staat in een artikel dat zaterdag in de Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, is verschenen. Volgens Pedro Jose Maria Simon Castellvi, voorzitter van de Internationale Federatie van Katholieke Medische Verenigingen, brengt de pil tonnen hormonen in de natuur. De milieuvervuiling die daardoor ontstaat, zou een belangrijke oorzaak van onvruchtbaarheid bij mannen zijn.

Dat klinkt allemaal wel heel erg simpel. En het is natuurlijk nooit aan te tonen. Ook deskundigen weerspreken de stelling van het Castellvi door te zeggen dat de hormonen in de anticonceptiepil niet meer de kenmerkende eigenschappen van vrouwelijke hormonen hebben, zodra zij door het lichaam zijn opgenomen. Bovendien zijn hormonen overal, in plastic, in ontsmettingsmiddelen en in het vlees dat wij eten.

Bron: nu.nl


Lees ook:Nieuwe hoop op anticonceptiepil voor mannen
Lees ook:Hoe verklein je de kans op kanker?
Lees ook:Nieuwe anticonceptiepil kan borstkanker voorkomen
Lees ook:Onderzoekers vinden gen mannelijke onvruchtbaarheid
Lees ook:Champignondieet een succes?

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Anticonceptiepil vervuilt milieu’

  1. G.F.M. Ooms

    Laat de paus dan gauw alle geestelijken (priesters, pastoors,bisschoppen, kardinalen maar vooral hij zich steriseren/chemisch casteren dan hoeven de vrouwen/slachtoffers van dat soort mensen ook niet aan de pil of een abortus te ondergaan.
    Mileuprobleem opgelost

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>