Slaaptekort verhoogt risico op verkoudheid

Om een verkoudheid of griep het hoofd te kunnen bieden is een goede weerstand onontbeerlijk. Voldoende slaap is daarbij heel belangrijk.

Hoe belangrijk het is, hebben Amerikaanse wetenschappers aangetoond in hun onderzoek. Daaruit bleek dat mensen die minder dan 7 uur per nacht slapen, 3 keer zoveel kans hebben om kou te vatten dan mensen die 8 uur of meer slapen.

Ook de kwaliteit van de slaap telt mee. Mensen die minder dan 92% van de tijd dat ze in bed doorbrachten daadwerkelijk sliepen, hadden ruim 5 keer zoveel kans om ziek te worden dan mensen die minstens 98% van de tijd slapend doorbrachten.

Uit eerder onderzoek bleek al een verband tussen de hoeveelheid slaap en de goede werking van het immuunsysteem. Gebrek aan slaap zou de werking van het immuunsysteem ondermijnen. Ook is aangetoond dat mensen die 7 tot 8 uur per dag slapen, het minst vatbaar zijn voor hartaanvallen.

Bron: Gazet van Antwerpen


Lees ook:Slapen: het is ook nooit goed!
Lees ook:Duur van slaap is risicofactor voor diabetes
Lees ook:Slaaptekort maakt dik
Lees ook:Mannen met diabetes hebben grote kans op slaap-apneu
Lees ook:Vaker ADHD bij te laat geboren baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>