Niet met seksuele problemen naar de huisarts

Het is natuurlijk wel begrijpelijk, maar ook erg jammer dat bijna de helft van de Nederlanders zich zo schaamt voor seksuele problemen, dat ze er niet met de huisarts over durven te praten!

Vooral jongeren hebben er moeite mee: 65% van de mannen en vrouwen onder de 30 ziet tegen een doktersbezoek op. Bijna de helft van de Nederlandse mannen wil niet met de huisarts over erectie- of libidoproblemen praten. Ook onderwerpen als aambeien of seksueel overdraagbare aandoeningen liggen gevoelig.

Dat blijkt donderdag uit een onderzoek van het tijdschrift gezondNU onder ruim 500 Nederlanders.

Ook hoogopgeleiden schamen zich vaker voor hun seksuele problemen dan lager opgeleiden. Volgens de onderzoekers leeft bij hoogopgeleiden het idee dat ze een imago hoog te houden hebben en daar zouden geen erectieproblemen bij horen. Hoe naïef! Alsof dat iets met opleiding te maken heeft.

Maar pas echt treurig vind ik het dat veel respondenten zeiden het ongepast te vinden om te praten over seksueel overdraagbare ziekten. Over psychische problemen, obesitas of plastische chirurgie wordt veel makkelijker gepraat. Maar als je het met je huisarts al niet meer over seksuele problemen kunt hebben. Met wie dan wel?

Bron: De Telegraaf/ gezondNu

Lees ook:‘Met seksuele problemen vaker naar huisarts’
Lees ook:Helft van de jongeren test niet op soa’s
Lees ook:Steeds meer seksverslaafden zoeken hulp
Lees ook:Helft Nederlanders heeft problemen bij seks
Lees ook:Eén op de vier co-assistenten seksueel geïntimideerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>