Helft Nederlanders heeft problemen bij seks

De helft van alle volwassen Nederlanders ervaart problemen op seksueel gebied. Dat concludeert het kenniscentrum voor seksualiteit, de Rutgers Nisso Groep, maandag op basis van onderzoek. Het gaat daarbij vooral om problemen met relaties, falen in bed en een seksueel overdraagbare aandoening (soa).

Per jaar blijken ruim twee miljoen mensen behoefte te hebben aan professionele medische of psychische hulp. Van hen komt iets meer dan de helft ook daadwerkelijk bij zorgverleners terecht, concludeert het kenniscentrum. Mensen die geen hulp krijgen, durven die niet op te zoeken of kunnen die niet vinden. Ook vinden tienduizenden mensen de hulp te duur of de wachtlijst te lang, meldt de Rutgers Nisso Groep.

Heteroseksuelen nemen, vaker dan homoseksuele mannen, risico’s bij anale seks, aldus de onderzoekers. De heteroseksuelen laten relatief vaak een condoom achterwege, terwijl deze soort seks kwetsbaarder is voor de overdracht van soa, meldt de Rutgers Nisso groep. Aangezien steeds meer Nederlanders ook anale seks hebben, moet hier meer voorlichting voor worden gegeven, stelt het kenniscentrum.

Mannen blijken verder meer moeite te hebben met het single-bestaan dan vrouwen. Eén op de vijf singles vindt het jammer geen partner te hebben. Bij mannen is dit bijna tweemaal zo vaak het geval als bij vrouwen. Dit sekseverschil wordt vooral gevonden in de leeftijdsgroepen tot 35 jaar en ouder dan 55 jaar.

Voor het onderzoek zijn vierduizend Nederlanders ondervraagd tussen de 19 en 69 jaar.

Bron: trouw.nl

Lees ook:Ondanks gebruik pil of condoom tóch zwanger!?
Lees ook:Hoofdpijn bij man wijst op seksdrang
Lees ook:Hulpverlening aan zwangere na misbruik schiet tekort
Lees ook:Meer jonge meisjes zwanger
Lees ook:Minder vrouwen gebruiken anticonceptie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>