Gevonden: enzym verantwoordelijk voor uitzaaien van kanker

Britse wetenschappers hebben een enzym ontdekt dat kanker helpt zich door het lichaam te verspreiden. Volgens hoofdonderzoeker dr Janine Erler gaat het om ‘het cruciale, ontbrekende puzzelstukje waar onderzoekers al geruime tijd naar zoeken’. Dat heeft de BBC gemeld.

Het gaat om het enzym lysyl-oxidase (LOX) dat signalen uitzendt om andere delen van het lichaam voor te bereiden op de komst van kankercellen. Zonder deze voorbereiding zou de nieuwe omgeving te vijandig zijn voor kanker om te groeien.

Volgens Erler is het essentieel om het proces van uitzaaiing van kanker te verstoren. Uitzaaiingen zijn erg moeilijk te behandelen en zijn in 90% van de gevallen de doodsoorzaak bij mensen die overlijden aan kanker. 

Daarom zou het mooi zijn als deze ontdekking kan leiden tot de ontwikkeling van een medicijn dat de acties van het enzym tegengaat.

Overigens gaat het om een onderzoek bij muizen met borstkanker, maar de onderzoekers zijn er van overtuigd dat de resultaten ook geboekt kunnen worden bij mensen en tevens gelden voor andere vormen van kanker.

Lees ook:Enzym voor astma ontrafeld
Lees ook:Nieuwe ontdekking moet gaatjes voorkomen
Lees ook:Behandeling borstkanker afhankelijk van leverenzym
Lees ook:Klein bloemetje kan duizenden levens redden
Lees ook:Kanker bij mannen doodsoorzaak nummer 1

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gevonden: enzym verantwoordelijk voor uitzaaien van kanker

  1. Luke

    vitamine b17 -b17-b17-b17

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>