Zorgverzekeraars voor 100 miljoen getild


Wij Nederlanders weten wel wat frauderen is. We hebben met z´n allen de zorgverzekeraars vorig jaar voor maar liefst 100 miljoen euro getild. Opvallend detail: het is over het algemeen niet de ´gewone burger´ die loopt te frauderen, maar het zijn de artsen. En wij maar premie betalen! 

De ’verkeerde’ declaraties betreffen onder meer verrichtingen die nooit zijn uitgevoerd of waar al een keer eerder een vergoeding voor was aangevraagd. Dat meldt de NOS.

Van de 100 miljoen – meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2007 – aan onterechte declaraties, kan voor circa 7 miljoen euro worden aangetoond dat er sprake is van opzet en dus fraude.

Lees ook:Voor 6 miljoen euro aan zorgfraude ontdekt
Lees ook:Toename declaraties huisartsen wekt argwaan
Lees ook:Topprestatie: 11 miljoen euro voor onderzoek naar kanker
Lees ook:‘tandartsen sturen spooknota’s’
Lees ook:NZa tikt verzekeraars Achmea op de vingers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zorgverzekeraars voor 100 miljoen getild

  1. Linda

    Hier ga ik werkelijk van over mijn nek. Het is toch te gek voor woorden? Daarom wordt de premie verhoogd. Inmiddels is het zo erg dat mensen met weinig of geen inkomen zichzelf niet kunnen verzekeren. En de huisartsen zich maar verrijken…. oh oh oh wat gaat dat heen? Mense die wel fatsoen hebben trekken altijd aan het kortste eind.

      /   Reply  / 
  2. Annemarie de Koning

    Zelf kan ik er ook wat van. Zit in de GGZ en declareer als een gek. De patiënt krijgt nooit een gespecificeerde rekening te zien en de verzekering betaald toch wel. Het is makkelijk geld verdienen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>