Volgens Mexico is griep alweer op zijn retour


De Mexicaanse griep – ik geloof dat de term ‘varkensgriep’ niet langer gebruikt mag worden – lijkt toch niet uit te lopen op de wereldwijde pandemie waarvoor werd gevreesd. De Mexicaanse minister van Volksgezondheid heeft zelfs al gezegd dat de griep op zijn retour is.

Er worden steeds minder mensen in ziekenhuizen opgenomen en ook het aantal doden daalt. In Mexico zijn nu in totaal 19 mensen overleden aan het griepvirus. In het Zuid-Amerikaanse land zijn in totaal 506 mensen besmet geraakt. Daarmee is het land koploper in de wereld.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde gisteren dat er wereldwijd 898 mensen met het virus besmet zijn geraakt in 18 landen. Buiten Mexico is er alleen in de Verenigde Staten 1 dodelijk slachtoffer gevallen. Nederland telt 1 slachtoffer, een jongetje van 3. Hij maakt het inmiddels weer goed.

Volgens Amerikaanse deskundigen is de griep veel minder gevaarlijk gebleken dan werd gevreesd. Toch is het belangrijk om alert te blijven, want het virus kan zich immers altijd aanpassen en alsnog genadeloos toeslaan.

In Hongkong zijn alle Nederlanders die uit angst voor besmetting met het Mexicaanse griepvirus in een ziekenhuis waren opgenomen, weer teruggekeerd in het hotel waar zij sinds vrijdag in quarantaine worden gehouden. Zij moeten nog tot 8 mei in het hotel blijven. In totaal zitten er 300 mensen in het hotel ‘opgesloten’.

Lees ook:Mexicaanse griep slaat toe op basisscholen
Lees ook:Grote ophef over naam ‘Mexicaanse griep’
Lees ook:Mexicaanse griep eist 13 doden in 2 dagen tijd
Lees ook:Aantal gevallen Mexicaanse griep stijgt naar 60.000
Lees ook:8 Nederlanders in quarantaine in hotel in Hongkong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>