Meer dan 20.000 gevallen van Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep is door de 20.000-grens gebroken. Wereldwijd hebben nu 21.940 mensen het Nieuwe Influenza-A-virus opgelopen, zo blijkt uit het laatste rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

De besmettingsgevallen zijn verspreid over 69 landen. Het aantal doden ligt volgens de WHO op 125, waarvan 103 in Mexico en 17 in de Verenigde Staten. De overige dodelijke slachtoffers vielen in Canada (3), Chili (1) en Costa Rica (1).

In het aantal nieuw geregistreerde ziektegevallen is nog altijd geen dalende trend te zien. Vorige keer was het aantal gevallen met 1863 toegenomen in 48 uur, ditmaal zijn er 2667 nieuwe gevallen bijgekomen.

Het laatste WHO-overzicht dateert van vrijdag, waardoor het totaal aantal slachtoffers op dit moment waarschijnlijk nog veel hoger zal liggen. Zo staan er in het overzicht voor Nederland nog 4 ziektegevallen, terwijl dat er inmiddels al 10 zijn.

Ondertussen nemen de geruchten toe dat de WHO op niet al te lange termijn de alarmfase 6 zal afkondigen, wat betekent dat er dan officieel sprake is van een wereldwijde pandemie.

Er komen namelijk in steeds meer landen besmettingen van mens-op-mens voor, zonder dat de betrokken personen naar risicolanden als Mexico en de Verenigde Staten zijn gereisd.

Lees ook:Al 11.000 besmettingen Mexicaanse griep
Lees ook:Meer dan 13.000 gevallen van Mexicaanse griep
Lees ook:90.000 mensen besmet met Mexicaanse griep
Lees ook:Vierde land meldt sterfgeval aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep: meer dan 10.000 besmettingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>