Al 167 mensen overleden aan Mexicaanse griep


Wereldwijd zijn er 167 mensen overleden aan de Mexicaans griep. Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).  In Argentinië overleed deze week voor het eerst een slachtoffer aan het griepvirus.

Ook in Groot-Brittannië (1) en Canada (3) vielen dodelijke slachtoffers te betreuren. In Canada houdt het virus sowieso goed huis: in 2 dagen tijd kwamen er maar liefst 1071 nieuwe ziektegevallen bij, waarmee de teller van Canada nu op 4049 staat.

Ook in Argentinië is de Mexicaanse griep met een flinke opmars bezig. Het aantal Argentijnen met het griepvirus verdubbelde bijna in 2 dagen tijd. Maandag waren het er nog 343, woensdag 733.  

Opvallend is dat België, vergeleken met Nederland, relatief weinig slachtoffers kent. Woensdag waren het er 19. Nederland telde er toen al 80. (in de cijfers van de WHO staat Nederland die dag nog op 68)

Andere stijgers zijn Thailand en Venzuela. Thailand zag het aantal met het H1N1-virus besmette inwoners in 2 dagen tijd stijgen van 29 naar 310. In Venezuela verdubbelde het aantal bijna, van 25 naar 45.

Wereldwijd hebben nu bijna 40.000 mensen de Mexicaanse griep.

Lees ook:Mexicaanse griep eist 13 doden in 2 dagen tijd
Lees ook:Zes nieuwe gevallen van Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep explodeert in het weekeinde
Lees ook:Aantal doden Mexicaanse griep blijft fors stijgen
Lees ook:Update 1: Top 10 landen met de Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>