Zes nieuwe gevallen van Mexicaanse griep


Afgelopen weekeinde zijn er 6 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep in Nederland bijgekomen. Daarmee staat het totaal nu op 142. Zij hebben het virus allemaal in het buitenland opgelopen; het aantal zieken dat de besmetting in eigen land heeft opgelopen, is al enige tijd stabiel.

Wereldwijd zijn er nu bijna 95.000 ziektegevallen gemeld. Het aantal doden is opgelopen tot 429. Dat zijn er 47 meer dan vrijdag.

Argentinië kreeg het het zwaarst te verduren: die zag het aantal doden met 34 toenemen tot 60, zo meldt de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO). Het aantal ziektegevallen in het Zuid-Amerikaanse land nam met bijna 900 toe tot 2485.

De overige dodelijke slachtoffers vielen te betreuren in Thailand (4), Uruguay (3), Nieuw-Zeeland (3), Paraquay (1), Australië (1) en Costa Rica (1).

Landen die – naast Argentinië – het aantal besmettingsgevallen sterk zagen stijgen, zijn onder meer Australië (+730), Thailand (+662), Peru (+378) en Japan (+344).

Lees ook:Aantal doden Mexicaanse griep blijft fors stijgen
Lees ook:Update 1: Top 10 landen met de Mexicaanse griep
Lees ook:90.000 mensen besmet met Mexicaanse griep
Lees ook:Al 167 mensen overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep eist 13 doden in 2 dagen tijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>