Artsen hamsteren virusremmers

Het is echt te treurig voor woorden: artsen die virusremmers hamsteren zodat zij en hun familie het medicijn vast in huis hebben voor het geval de Mexicaanse griep op grote schaal toeslaat in ons land. En dan te bedenken dat ‘gewone burgers’ Tamilflu – want dat is de meest voorgeschreven virusremmer tegen de Mexicaanse griep – deze middelen – alleen op recept kunnen krijgen.

Bovendien krijg je die medicijnen niet zomaar mee. Je zult dan toch echt besmet moeten zijn met de Mexicaanse griep of er een groot risico op lopen.

Het vakblad Medisch Contact hield een internetpeiling onder Nederlandse artsen en daaruit blijkt dat 1 op de 14 (3%) artsen Tamiflu hebben ingeslagen voor zichzelf. Nog eens 4% deed dat ook voor familieleden. In totaal deden 422 artsen mee aan de peiling.

Het artsenblad noemt dat weinig, ik noem het te veel. Juist artsen zouden moeten weten dat er meer dan voldoende virusremmers voorradig zijn. Zij zijn bovendien degene die – als het echt nodig is – het snelst en het makkelijkst aan de middelen kunnen komen.

Om dan al bij voorbaat medicijnen in te slaan waar gewone Nederlanders niet zomaar aan kunnen komen, is op zijn minst niet netjes te noemen.

Ook het ministerie van Volksgezondheid noemt het handelen van de artsen niet correct. Bovendien benadrukt ze dat het helemaal niet nodig is. De Nederlandse overheid heeft 4,5 miljoen kuren op voorraad.

Lees ook:Dilemma voor zwangere: wel of geen virusremmers?
Lees ook:Apothekers: wees terughoudend met Tamiflu
Lees ook:Nederlandse toeriste in Bali heeft mogelijk Mexicaanse griep
Lees ook:‘Twijfel over het nut van Tamiflu’
Lees ook:Mexicaanse griep kostte 144 miljoen. Jammer dan!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Artsen hamsteren virusremmers

  1. Jan

    Ik geloof dat de beste verdediging tegen de (Mexicaanse) griep bestaat uit een gezonde levensstijl. Ik ga geen griepprik halen, omdat de het middel op termijn waarschijnlijk vele malen erger is dan de kwaal, gezien de vele schadelijke chemicalien, die men in de vaccins verwerkt. Bovendien heb ik gerede twijfels aan de werkzaamheid van deze vaccins, ondanks ‘harde bewijzen’ in onderzoeken naar de effectiviteit (door vaccinfabrikanten gesponsord!!). Eventueel ga ik gebruik maken van een virusremmer, maar beslist geen tamiflu, al kreeg ik het op een presenteerblaadje aangeboden. Ik hou het dan op een prima natuurlijke virusremmer, namelijk olijfblad-extract. Daarnaast kan ik ook nog oregano-olie gebruiken. En nee, ik heb absoluut geen commerciele of andere belangen in deze producten! Ik ben zelf als ic-verpleegkundige werkzaam.

      /   Reply  / 
    1. Fan

      sorry, ik had het bericht op de verkeerde plek geplaatst.

      Beste Jan,

      Prima reactie. Ik kan mij daar helelmaal in vinden. En bedankt voor de tips over natuurlijke virusremmers. Waar koop je die? en heb je nog meer tips?

      Nog een vraagje? Kan men jou als ic-verpleegkundige verplichten om een griepspuit te nemen? en hoe denken jouw collega’s over deze aankomende grieppandemie? En de artsen op jouw afdeling slaan die ook al op tilt?

      [Antwoord op deze reactie]

        /   Reply  / 
  2. Fan

    Beste Jan,

    Prima reactie. Ik kan mij daar helelmaal in vinden. En bedankt voor de tips over natuurlijke virusremmers. Waar koop je die? en heb je nog meer tips?

    Nog een vraagje? Kan men jou als ic-verpleegkundige verplichten om een griepspuit te nemen? en hoe denken jouw collega’s over deze aankomende grieppandemie? En de artsen op jouw afdeling slaan die ook al op tilt?

      /   Reply  / 
  3. Wim

    Was het maar waar dat een gezonde levenstijl de Mexicaanse griep voorkomt….
    Je komt er misschien wel sneller over heen, maar voorkomen doe je het er niet mee.

      /   Reply  / 
    1. Fan

      Oke Wim, dan kunnen we wellicht de Mex. griep niet voorkomen maar ons wel a.h.w. “tot op onze tanden wapenen “met gezonde voeding en supplementen. Wat ook van belang is is het vertrouwen hebben in eigen lichaam. We worden al lichamelijk zwak gemaakt door allerlei toevoegingen en vervuiling en als we dan ook nog onze psyche vervuilen met negativiteit dan ben je een makkelijke prooi, lijkt mij. Ontspannen, lichaamsbeweging, goed en verstandig gevoed afwachten van wat er komen gaat en het lijf de ziekte a.h.w. laten omarmen en doormaken. Paniek en angst werken nooit in het voordeel. Het lichaam kan heel veel ook deze griep overwinnen. Velen gingen ons toch al voor in Mexico en Amerika? En dat het virus zich kan gaan muteren tot een gevaarlijke variant? Kan hij dan ook niet de andere kant opgaan en nog milder worden?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>