Aantal griepdoden in Groot-Brittannië in 3 dagen verdubbeld

Het aantal mensen in Groot-Brittannië dat aan de Mexicaanse griep is gestorven is in 3 dagen tijd verdubbeld. In totaal zijn er nu 14 mensen gestorven bij wie het H1N1-virus is ontdekt: 12 uit Engeland en 2 uit Schotland. Dat meldt de Britse krant The Times.

In Engeland en Wales hebben afgelopen week 27.000 hun huisarts bezocht met griepachtige verschijnselen. Naar schatting zullen ongeveer 8000 van hen daadwerkelijk de Mexicaanse griep onder de leden hebben.

Van de 335 mensen die momenteel in het ziekenhuis behandeld worden met serieuze griepklachten, bevinden er 43 in kritieke toestand. Van de 335 patiënten zijn er 60 jonger dan 5 jaar en 47 tussen de 5 en 15 jaar oud. Het gros – 189 personen – is tussen de 16 en 64 jaar oud, 39 zijn er ouder dan 65 jaar.

Volgens deskundigen is niet langer precies te zeggen hoeveel Britten besmet zijn met het griepvirus, omdat het over zulke grote aantallen gaat. Bovendien bezoekt niet iedereen met klachten de dokter.

Lees ook:Groot-Britannië zwakt voorspelling van aantal griepdoden af
Lees ook:‘Mexicaanse griep eist kwart miljoen levens’
Lees ook:De Mexicaanse griep keert terug
Lees ook:Twee nieuwe sterfgevallen Mexicaanse griep
Lees ook:Kersverse moeder (19) en jong meisje (6) overlijden aan Mexicaanse griep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Aantal griepdoden in Groot-Brittannië in 3 dagen verdubbeld

  1. wim jansen

    Van de farmacie hoeven we voor de griep niet zoveel te verwachten. De autoriteiten roepen Tamiflu en vaccineren maar tot nu toe is het enige feit dat Farmaciegigant BAXTER, zelf vaccinproducent, moedwillig actief vogelgriepvirus in vaccins meestuurde ()zie internet: Jane Burgermeister VN) om de pandemie te helpen starten. Beter is het om aan andere behandeling te denken. Lees op internet bijvoorbeeld(Engels): influenza, 1918 homeopathy. Eerlijk gezegd heb ik daar meer fiducie in. En laat die mondkapjes ook maar voor wat ze zijn. De enige die daar nog iets aan kunnen hebben zijn de minister en zijn gezondheidsadviseurs. Om alle paniekverhalen te smoren!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>