Kersverse moeder (19) en jong meisje (6) overlijden aan Mexicaanse griep

De Mexicaanse griep is genadeloos. Twee jonge mensen, een 19-jarige Spaanse vrouw en een 6-jarig Brits meisje van vermoedelijk Aziatische afkomst zijn de afgelopen dagen overleden aan de Mexicaanse griep.

De zwangere vrouw liep de Mexicaanse griep tijdens haar zwangerschap op, zo meldt De Telegraaf. Omdat de toestand van de aanstaande moeder ertoe zou kunnen leiden dat ze voortijdig zou bevallen, besloten artsen in het Gregorio Maranon ziekenhuis in Madrid om over te gaan tot een keizersnede.

Enkele uren na de bevalling overleed de Spaanse. De baby, die na een zwangerschap van 28 weken werd geboren, maakt het goed.

Groot-Brittannië kreeg de derde griepdode in korte tijd te verwerken en wel een meisje van vermoedelijk 6 jaar oud.  Volgens de Daily Mail stierf het meisje al op vrijdag in het Birmingham Children’s Hospital in Engeland, maar is het nieuws pas gisteren naar buiten gebracht.

Het meisje is het eerste dodelijk slachtoffer in Engeland en ook het eerste kind in Europa dat aan het griepvirus sterft.

Volgens de Britse krant had het meisje al ernstige gezondheidheidsproblemen.

Birmingham is met 2.104 slachtoffers tot nu toe een van de zwaarst getroffen gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Het aantal slachtoffers bedraagt ruim een derde van het totaal van circa 6.000 in Groot-Brittannië.

Lees ook:Opnieuw een griepdode in Groot-Brittannië
Lees ook:Opnieuw gezond Brits meisje (6) overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Baby eerste Spaanse griepslachtoffer sterft door medische fout
Lees ook:Mogelijk tweede meisje (16) overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Scholen in Madrid dicht om Mexicaans griep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kersverse moeder (19) en jong meisje (6) overlijden aan Mexicaanse griep

  1. jan

    zo zijn ze echt geholpen met medizijnen de heer de rest bedankt dokter elken mediezijnen moeten drie vazen heben begin miden en het ijnden zo is alles gemaakt op aarden we wilnen niet nadenken oke dan daar beneden heeft u tijd zat jamer he , hij was een goeden klafer jazer .nadenker heren een boer heeft maar een spuit .u znap hem mijner dank is zeer groots groetjes we wilen allen maal het goeden maar doen is beschaament he,,

      /   Reply  / 
  2. wim jansen

    Het overlijden van het derde Britse slachtoffertje is natuurlijk heel erg. Maar is het wel een slachtoffer? Als een kerngezonde jongen (Freek Hagoort) van een jaar of tien overlijdt na een vaccinatie ligt de oorzaak niet aan de prik maar aan alles anders, zelfs het onderzoek wordt dan belemmerd. Maar als een kind dat, volgens officiele berichtgeving, al “andere gezondheidsproblemen” heeft griep krijgt en dood gaat is dat door de griep, natuurlijk. Wat is dat toch voor een weerzinwekkende angstzaaierij. Hoe komen al die media zo stom om hieraan mee te werken. Lopen ze zo aan het leibandje van de vaccinfabrikanten? Of zijn ze zelf aandeelhouder? Bah, als ik griep krijg en het is m’n tijd, dan ga ik er aan dood, of ik me nu laat prikken (dan wellicht wat eerder) of Tamiflu slik (dan met wat bijwerkingen) of niet. En is het niet m’n tijd dan word ik beter en heb ik al die medicijnentroep niet nodig. Wees toch wijzer!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>