Mogelijk tweede meisje (16) overleden aan Mexicaanse griep

Er is mogelijk een tweede meisje overleden aan de Mexicaanse griep. Het gaat om een 16-jarige – ogenschijnlijk gezond – meisje uit het Zeeuwse Sint Philipsland.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vanochtend. Het meisje werd zondag ziek en is gisteren in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overleden.

Het meisje is zeer waarschijnlijk overleden aan de Mexicaanse griep maar de eerste test wees dat nog niet met 100% zekerheid uit. Daarom worden er vandaag nieuwe testen gedaan, waarbij ook naar andere virussen wordt gezocht.

De uitslag van dat onderzoek is mogelijk pas woensdag bekend, zo heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laten weten.

Lees ook:Mexicaanse griep was vals alarm
Lees ook:Meisje (3) mogelijk door griep overleden
Lees ook:Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:Aantal ziekenhuisopname voor Mexicaanse griep valt reuze mee
Lees ook:Tweede griepdode in Nederland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mogelijk tweede meisje (16) overleden aan Mexicaanse griep

  1. Hannah

    Het zou prettig zijn als de pers niet meteen vol uitpakt met dit soort berichtgeving, zeker als nog helemaal niet duidelijk is dat het gaat om de Nieuwe Influenza H1N1 zoals bij dit meisje.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>