Meisje (3) mogelijk door griep overleden

Een 3-jarig meisje uit Boxmeer is gisteren overleden nadat ze begin deze week griepverschijnselen kreeg. De Boxmeerse burgemeester heeft gisteren bevestigd dat het meisje mogelijk aan de Mexicaanse griep is bezweken, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Daarmee is het voor de tweede keer deze week dat een ´mogelijk geval´ van Mexicaanse griep naar buiten wordt gebracht voordat de doodsoorzaak bekend is.

Eerder deze week meldde de GGD in Zeeland dat een meisje van 16 waarschijnlijk aan het H1N1-virus was overleden. Later bleek het meisje helemaal geen griep te hebben.

Dit voorval was voor de burgemeester van Boxmeer kennelijk geen reden om vooralsnog geen uitspraken te doen.

De GGD reageerde gisteravond verstandiger door niet te zeggen of de peuter aan de Mexicaanse griep is overleden. Het lichaam zou voor autopsie naar een ziekenhuis zijn overgebracht.

De 3-jarige peuter uit Boxmeer was voor zover bekend kerngezond voordat ze ziek werd. Vandaag worden in de loop van de dag de definitieve uitslagen verwacht van het onderzoek naar de doodsoorzaak.

Lees ook:Mogelijk tweede meisje (16) overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Mexicaanse griep was vals alarm
Lees ook:Eerste ‘gezonde’ Brit overleden aan de Mexicaanse griep
Lees ook:Onderzoek naar rol huisarts bij dood 3-jarig meisje
Lees ook:Opnieuw gezond Brits meisje (6) overleden aan Mexicaanse griep

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Meisje (3) mogelijk door griep overleden

  1. angéla

    het is toch te gek voor woorden dat ze hier in nederland eerst een paar doden moeten betreuren voordat er een keer die prik word gegeven ben zelf moeder van 2 jonge kinderen en zou er niet aan moeten denken een kind te verliezen aan die griep. terwijl ze juist nu moeten gaan beginnen met inenten
    wachten ze allemaal op nog meer doden in wat voor land leven we eigenlijk ik dacht dat ze het in africa slecht hadden maar ons eigen landje zou voor mij stipt op nr 1 mogen staan qua harteloos heid respectloos medogenloos echt waar waar moet dit heen
    mensen van de overheid doe er gauw iets aan deze griep rukt straks mischien wel een helleboel gezinnen uit elkaar en misschien valt uw gezin daar ook wel onder

      /   Reply  / 
    1. Nab

      Ik begrijp je reactie als moeder. Maar om Nederland nu te vergelijken met Africa dat is wel heel triest…

        /   Reply  / 
  2. dedenker

    les 1 citeer nooit de telegraaf!
    jullie hebben de burgervader op zn waarde ingeschat, kon zn mond niet houden. erg voorbarig gereageerd.

      /   Reply  / 
  3. Inge

    heel apart dat ik dat meisje gezien heb, en haar broertje heb ik vanmorgen gezien, ik poets in het ziekenhuis in boxmeer, ik vind het zielig voor de ouders, echt heel apart…dat het zo snelkangaan

      /   Reply  / 
  4. Arend Zeevat

    Het is werkelijk heel triest om te zien hoe de overheid ons met angstaanjagerij die spuiten in ons lijf wil jagen. Het blijkt nu namelijk dat dit meisje helemaal niet aan de griep ie gestorven, maar aan het geven van een pijnstiller om de koorts te onderdrukken.

    Zie: http://griep.blog.nl/mexicaanse-griep/2009/11/02/overleden-kind-mexicaanse-griep-kreeg-pijnstiller

    Het komt me voor, dat zelfs artsen onvoldoende weten dat koorts een van de weinige middelen is die het lichaam kan toepassen om de vermenigvuldiging van virussen tegen te gaan.

    De dood van deze peuter is dus niet te wijten aan de griep, maar aan de ondeskundige behandeling daarvan. Ik vind dan ook, dat de bevolking zo snel en goed mogelijk ingelicht moet worden over de mogelijk dodelijke effecten van koortsverlagende middelen bij griep.

    Dat lijkt me beter dan onverantwoordelijke reclame voor vaccinaties waarvan de werking dubieus is.

    Als men echt iets aan preventie wil doen, dan kan men beter het voorbeeld van Canada volgen:

    Zie http://www.independent.ie/health/vitamin-d-might-lessen-your-flu-risk-1924363.html

    Daar is men gestopt met de jaarlijkse griepprik omdat die de vatbaarheid voor de mexicaansegriep 2 maal zo groot maakt en gaat men over tot toediening van Vitamine D, dit vanuit de observatie dat griep vooral optreedt in perioden waarin het lichaam hoogstwaarschijnlijk een Vitamine D tekort heeft.

    Opheffing van dat tekort is dus een goede preventieve methode.

      /   Reply  / 
    1. Amber

      Dit is wel heel kort door de bocht. Wie het stukje op griep.blog (en overigens ook op gezondheid.blog goed leest, ziet dat er helemaal niet staat dat het meisje aan een paracetamol is overleden. Eerst goed lezen dus voor je deze onzin de wereld in helpt!

        /   Reply  / 
      1. Fan

        Er staat niet dat ze overleed aan paracetamol. Er staat over het mogelijk effect van een pijnstiller. Koorts remt dat virussen zich vermenigvuldigen, pijnstillers verlagen de temperatuur en zo geef je de virus een kans om heer en meester te worden. Wat fataal kan zijn. Koorts heeft een functie en maak daar gebruik van!! Virussen houden niet van warmte!! Mogelijk slaat het daarom ook toe in herfst en winter.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>