Onderzoek naar rol huisarts bij dood 3-jarig meisje

Er komt een onderzoek naar de rol van de huisarts bij de dood van de 3-jarige Faith uit Boxmeer. Het meisje stierf een week geleden aan de Mexicaanse griep. De huisarts had de ouders – zo zeggen zij zelf – geadviseerd een paracetamol te geven.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De ouders zeggen dat ze  wel 4 keer met de huisarts en de huisartsenpost hebben gebeld, maar keer op keer te horen kregen dat ze het doodzieke meisje een paracetamol moesten geven.

In deze tijd is dat natuurlijk onvoorstelbaar. Daar komt bij dat de vader en de broertjes van ook al de Mexicaanse griep hadden. De kans dat de 3-jarige Faith het griepvirus ook onde rde leden had, was dus bijzonder groot.

Gelukkig zal in dit geval de onderste steen zeer waarschijnlijk bovenkomen. Alle telefoongesprekken met de huisarts en huisartsenpost zijn namelijk opgenomen en zullen door de GGD onderzocht worden.

De vader en de broertjes zijn inmiddels uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen.

Lees ook:Mexicaanse griep slaat toe op basisscholen
Lees ook:Meisje (3) mogelijk door griep overleden
Lees ook:Mexicaanse griepepidemie trekt zich verder terug
Lees ook:Twee nieuwe sterfgevallen aan Mexicaanse griep
Lees ook:4 kinderen gestorven aan Mexicaanse griep

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Onderzoek naar rol huisarts bij dood 3-jarig meisje

  1. Herman

    “In deze tijd is dat natuurlijk onvoorstelbaar. Daar komt bij dat de vader en de broertjes van ook al de Mexicaanse griep hadden.”

    Welke andere behandeling heeft de schrijver van dit stuk dan in gedachten gehad?

      /   Reply  / 
    1. Herman

      N.B.: Uiteraard is “ernstige ziekte” reden om verder te kijken. Ben dan ook wel benieuwd naar de uitkomsten van dit onderzoek. Het kan zijn dat er iets mis is gegaan, het kan ook zijn dat de familie op zoek is naar een zondebok.

        /   Reply  / 
  2. Anouk

    Als je kind zo ziek is en je vertrouwt het niet dan moet je maken dat je naar de 1e hulp gaat en je niet af laten schepen met “geef maar een paracetamolletje” Het is vreselijk voor de ouders, echt afschuwlijk, maar ik was naar het ziekenhuis gegaan met mijn doodzieke kind……

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>