Opnieuw gezond Brits meisje (6) overleden aan Mexicaanse griep

Het aantal doden als gevolg van de Mexicaanse griep in Groot-Brittannië is opgelopen tot 17. Een ogenschijnlijk gezond 6-jarig meisje bezweek aan het griepvirus, net als een arts.

Het meisje, Chloe Buckley, is het tweede slachtoffer in een paar dagen dat – voor zover bekend – kerngezond was toen zij het virus opliep. Vorige week overleed een ogenschijnlijk gezonde man aan het H1N1-virus. 

Chloe overleed donderdagavond nadat ze een dag eerder door de huisarts – die ze bezocht vanwege een zere keel – naar huis was gestuurd zonder dat hij haar Tamiflu voorschreef. Donderdagavond overleed ze in het ziekenhuis, een dag voor haar zevende verjaardag.

Zaterdag overleed dokter Michael Day aan de Mexicaanse griep. Daarmee is hij het 17e slachtoffer van de Mexicaanse griep.

Griepexperts in Groot-Brittannië schatten dat rond kerstmis 20 miljoen Britten met het virus besmet zullen zijn.

Aan het einde van deze maand worden de eerste vaccins tegen de Mexicaanse griep verwacht. De Britse overheid heeft er in totaal 130 miljoen besteld, 2 voor iedereen, net als in Nederland.

Ouderen, kinderen onder de 5 en mensen met astma en diabetes en problemen met hun afweersysteem zullen als eerste worden ingeënt, net als medewerkers van de gezondheidszorg.

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:Kersverse moeder (19) en jong meisje (6) overlijden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Eerste ‘gezonde’ Brit overleden aan de Mexicaanse griep
Lees ook:Mogelijk tweede meisje (16) overleden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Opnieuw een griepdode in Groot-Brittannië
Lees ook:Meisje overwint drie keer kanker

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Opnieuw gezond Brits meisje (6) overleden aan Mexicaanse griep

  1. linda

    Zo zie je maar weer, niet te makkelijk denken en staan op je virusremmer!
    Wat verschrikkelijk erg is dit! Bahhh….

      /   Reply  / 
  2. wim jansen

    Het is natuurlijk gemakkelijk, achteraf te zeggen dat Tamiflu het kind had kunnen redden. Als het geneesmiddelenconcern BAXTER zijn giftige vaccins niet geexporteerd had (zie internet: Jane Burgermeister; VN) was er misschien helemaal geen mexicaanse varkensgriep geweest. Wat we overigens van de Spaanse Griep (1918) kunnen leren is dat een homeopatische behandeling destijds honderden levens redde, zonder bijwerkingen. De literatuur daarover is te vinden op internet. Lijkt me een betere keuze want tot nu toe heeft de farmaceutische industrie bij de griep alleen maar ellende veroorzaakt!

      /   Reply  / 
  3. Maarten

    Die laatste conclusie lijkt me iets te kort door de bocht. Misschien is door het inzetten van Tamiflu wel het aantal doden aan de Mexicaanse griep beperkt gebleven.

      /   Reply  / 
    1. wim jansen

      Niet mee eens? lees even op internet: Jane Burgermeister Baxter VN influenza!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>