Baby eerste Spaanse griepslachtoffer sterft door medische fout

Het drama rond het eerste Spaanse griepslachtoffer was al groot. De 19-jarige vrouw overleed enkele uren nadat zij via een keizersnede was bevallen van een jongetje, Ryan. Hij bleek niet besmet met de Mexicaanse griep en overleefde. Maar als gevolg van een medische blunder is Ryan nu alsnog overleden.

Spaanse media meldden gisteren dat een verpleger in het Madrileense ziekenhuis Gregorio Maranon de te vroeg geboren Ryan sondevoeding had toegediend via het infuus. Een uur later werd de fout ontdekt.

Artsen hebben de hele nacht geprobeerd de baby in leven te houden, maar tevergeefs. De medische instelling neemt alle verantwoordelijkheid op zich.

Ryan werd begin juni geboren na een zwangerschap van 7 maanden. Zijn moeder liep tijdens de zwangerschap de Mexicaanse griep op.

Vanwege haar slechte toestand, besloten artsen de baby voortijdig met een keizersnede te halen. Enkele uren na de ingreep overleed de vrouw.

En nu is haar man tot overmaat van ramp ook nog zijn zoontje kwijt… Hij heeft laten weten een klacht in te dienen tegen het ziekenhuis.

Bron: De Telegraaf


Lees ook:Kersverse moeder (19) en jong meisje (6) overlijden aan Mexicaanse griep
Lees ook:Baby van Schotse griepdode ook overleden
Lees ook:Kleinste moeder ter wereld bevalt van gezonde baby
Lees ook:Buitenbaarmoederlijke zwangerschap voldragen
Lees ook:Keizersnede verhoogt risico op dik kind

1 Reacties // Reageer

One thought on “Baby eerste Spaanse griepslachtoffer sterft door medische fout

  1. wim jansen

    Is de moeder van de inmiddels overleden baby nu overleden aan de griep of doordat ze met een instabiele gezondheid nog een keizersnede te verwerken kreeg? Daar heb ik bepaald geen duidelijkheid over maar het zou me niet verbazen als de dokters in een paniekbesluit ook de moeder onnodig hebben laten sterven. Wat mij nou zo verbaast is dat mensen ook hierin niet willen leren van het verleden. Terwijl bewezen is dat BAXTER actief virus in zijn vaccins meestuurde blijven de autoriteiten het vaccin als de oplossing pushen. Maar lees eens op internet: “influenza 1918 homeopathy”. Bijna geen sterfgevallen, geen bijwerkingen en ook nog vlug en voordelig: homeopathie! Waarom al die risico’s, dan zou je zeggen, moet er toch een ander belang achter liggen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>